Karadeniz Sahil yolu yol çalışmalarının yapıldığı Düzce’nin Akçakoca ilçesi Edilli köyü mevkisinde dün saat 15.00 sıralarında heyelan meydana geldi. Yol çalışmasının devam ettiği esnada meydana gelen heyelanda iş makinesi devrildi. Edilli plajında bulunan tatilciler korkulu anlar yaşadılar.

Yol kenarında bulunan çok sayıda araç Jandarma trafik timlerince kaldırıldı. Olayın görgü tanıklarından Anama Kurtarma Araştırma Derneği Düzce İl Temsilcisi Metin Gözütok, olayın meydana geldiği saatte tatil için Edilli plajına geldiğini belirterek,”Olay yeri bulunduğum yere 200 metre mesafedeydi. Büyük bir gürültü duydum. Gülütlünün geldiği yöne baktığımda kayalar aşağıya doğru kayıyordu. Hemen olay yerine gittim, bir iş makinesi devrilmişti. Plajda bulunanların uzaklaşmasını sağladık. Jandarmaya haber verdim Bölgede bulunan araçların kaldırılması için, Jandarma gelince araçları anons yaparak kaldırdılar. Devrilen iş makinesinin sürücüsü yara almadan kurtulmuş.”dedi.

Heyelan Nedeni ile Devrilen iş makinesi vinç yardımı ile kaldırıldı. Yola dökülen toprak ve kayaların kaldırılmasının ardından yol kontrollü olarak araç trafiğine açıldı.