Karahacımusa Mahallesi'ndeki 1356. sokağın yıllardır yol diye bildikleri güzergah özel bir şahsa ait çıkınca kapatılması gündeme geldi. Resmi yol güzergahları baz istasyonun altından geçen sokakta, GSM operatörüne ait istasyon kaldırılmayınca sokağa ne doğalgaz bağlantısı ne de yol yapılabiliyor...

Bozuk yollar nedeniyle arabalarının mahvolduğunu söyleyen vatandaşlar sokağın tek çıkışının kapatılmasıyla mağdur durumda kalacak.



Sokaktaki Baz istasyonun zehir saçtığını savunan vatandaşlar, yaşam alanlarına yakın olduğu ve sağlıklarını tehdit ettiği gerekçesiyle kaldırılması yönünde 34 kişinin imzası bulunan dilekçeyi Belediye iletmiş ancak bir sonuç alamamışlar. Durumun mahalle muhtarlarına da ilettiklerini belirten sokak sakinleri sözleşme gereği baz istasyonun kaldırılamadığını iddia ediyor.



GSM operatörüne ait baz istasyonun sokaklarından kaldırılarak düzgün bir yol ve doğalgaza kavuşmak isteyen vatandaşlar, yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyor.

Arabamız haşat oldu

Sokak sakinlerinden Remziye Kaya, “ Doğalgazımız yok. Yolumuz inşaattan dolayı kapanacak. Asıl yolumuz baz istasyonunun altından geçiyor. Yol yapılacak deniliyor. Ama ne zaman belli değil. Bu baz istasyonun buradan kaldırılmasını istiyoruz. Muhtara konuyu ilettik . Sözleşmesi olduğunu mart ayında biteceği söyledi ama mart geçti hala kaldırılmadı.”derken, Meryem Sözer ise “Yolumuz açılsın, doğalgazımız gelsin istiyoruz. Bu baz istasyonunu da buradan kaldırıp başka yere koysunlar. Arabamız haşat oldu. Kanserden 5-6 kişi öldü. Bu baz istasyonu buradan kaldırılsın bir daha da konmasın.” diye konuştu.

Helikopterle mi geçeceğiz?



10 senedir bu sokakta ikamet eden Sevim Tuna ise “Soba kullanıyoruz. Doğalgaza müracaat ettim “Resmi yolunuz yok size doğalgaz veremiyoruz”dediler.belediye başvurduk yolunuz baz istasyonun altından geçiyor dendi. Yolumuz bozuk yol arabalarımızı haşat etti. Yolumuzu kapatacaklar biz helikopterle mi geçeceğiz sokaktan. Biz yolumuzun açılmasını ve doğalgazımızı istiyoruz. Bu baz istasyonu da kalksın 10 senedir bununla yatıyoruz. Psikolojimiz bozuldu istemiyoruz.”ifadelerini kullandı.

Haber: S. KAŞKIR