BBP olarak 2,5 yıllık süreç içerisinde hadiseyi Türkiye’nin gündeminde tutmayı başardıklarını, olayı sırasıyla Meclis araştırma komisyonlarına(2 kez) Başbakanlık Teftiş Kuruluna, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kuruluna ve en son olarak Özel Yetkili savcı ile yürütülecek adli aşamaya taşıdıklarını ifade eden Ahmet Yılmaz, şunları söyledi.

“Gelinen aşamada birçok soru işaretleri yavaş yavaş cevaplanmaya ve karanlık noktalar aydınlatılmaya başlanmıştır. Cumhurbaşkanımızın kendisine gelen ihbar CD si ile açıklamalarıyla hadisenin kapalı kutularından birisi ve olaya müdahale eden odaklardan bir tanesinin deşifre olması sağlanmıştır. Bu askeri odak ile alakalı soru işaretleri iddia vaziyetinde iken bu kez bu iddialar delillendirilmeye başlamıştır.

Kamuoyunda gelişen son olaylara rağmen üzerinde yoğunlaşılamayan bir konuya dikkat çekmek istiyorum: Hala Helikopterin “nasıl” ya da “ne şekilde” Kırıma uğradığı belli değildir… Bunun için bir hafta önce Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet savcılığı tarafından yeniden bir Kaza kırım komisyonu kurulması talimatı verildi. Biliyorsunuz Daha önce Ulaştırma Bakanlığına bağlı Sivil Havacılık Genel Merkezi’nin oluşturduğu Kaza-Kırım komisyonu(ki bu komisyon yönetmeliğe göre alanlarında uzman en az 9 kişiden oluşması gerekirken 3 kişilik baştan savma bir komisyondu. Komisyonun başındaki kişi Kimyacı !!! İdi) bu iş kazadır kapatılıp gitsin tarzında bir çalışma ile (ki biz bu çalışma ve rapora itiraz ettik) iş görmüştü. Bu şahıs gelinen noktada tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir.

Olayın, ihmal, kasıt ve hata boyutu incelendiğinde sadece askerin mercek altına alınmadığını ifade eden Ahmet Yılmaz,“Şu anda Başta Ulaştırma Bakanlığına bağlı SHGM, İçişlerine bağlı Mülki idareciler ve Emniyet teşkilatındaki ihmal kusur ve kasıt göz ardı edilmemesi gerektiğini İlgili adli makamlara ilettik. Çok mühim bir gelişme ama olay sadece tornavida ile enkazdan parça çalan askeri görevlilerin kastı gölgesinde kalmamalı. Genel Başkanımız Mustafa Destici bu konudaki endişelerimizi Özel yetkili savcıya geçtiğimiz günlerde yapılan ziyarette önemle vurgulamıştır.” Dedi.

Haber; H. İŞCAN