Son günlerin gündemden hiç düşmeyen Kurugöl sorununda dün önemli gelişmeler yaşanmış, Kurugöl'ün çöp toplama alanı olmaması için yürütmeyi durdurma ve kararı erteleme davasında yürütmeyi durdurma kararı alınmıştı. Alınan kararın ardından davayla ilgili CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, CHP Merkez İlçe Başkanı Saim Aksöz ve Muncurlu Köyü İhtiyar Heyeti'nden İsak Akbulut açıklamalarda bulundu.

"Önemli adım atılmıştır."

Kararın Düzce için olumlu neticeler oluşturacağını söyleyen CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, “Dava sonucunda alanın çöp depolama alanı olmaması için gerçekten önemli bir adım atılmıştır. Biz başından beri bu durumu kabul etmedik. Muhtarlarımız ve bize yardım eden herkes bu konuda ciddi özverilerde bulunmuştur. Bundan sonraki süreçte de kararlılığımıza devam edeceğiz.” dedi.

 

"Geçici olmaması içinde ısrarcı olacağız."

Yürütmenin durdurulması için dava açan CHP Merkez İlçe Başkanı Saim Aksöz de “Burada yaşanan olayı herkes görmektedir. Yeşilliğimiz, ağaçlarımız kesilmek isteniyordu. Yürütmeyi durdurma kararı alındı ama biz bunun geçici olmaması içinde ısrarcı olacağız. Geçici değil bu konuda kalıcı kararlar alınana kadar hedefimiz doğrultusunda ilerleyeceğiz.” şeklinde konuştu.

"Gerekirse hayatımızı ortaya koyar ama ağaçlarımızın kesilmesine izin vermeyiz."

Bu konuda Kurugöl çevresindeki mahalle sakinlerinin çok büyük gayretler içinde olduğunu söyleyen Muncurlu Köyü İhtiyar Heyeti'nden İsak Akbulut'ta “Biz bu konuda canla başla direndik ve haklılığımızı gösterdik. Bundan sonraki süreçte de gerekirse hayatımızı ortaya koyar ama ağaçlarımızın kesilmesine izin vermeyiz. Düzce Belediyesi artık bu bölgeden elini çeksin. Kurugöl çevresinde bulunan 7 köyde toplam 15 bin insan yaşıyor ve bu insanların hepsi alandaki ağaçların kesilmemesi için canını vermeye hazır. Gerekirse birlik olup elimizden geleni yapmaya hazırız.” ifadelerini kullandı.