Geçen Ramazan Bayramı arifesinde esnafa tanınan 3 günlük kaldırım izni, amacının dışına çıkmış ve Spor Sokak ile Gaziantep Caddesi başta olmak üzere dışarıdan gelen seyyar satıcıların kaldırımlarda yarattığı kargaşa yerleşik esnafı mağdur etmişti. Kargaşadan ders çıkartılarak bu bayram, kaldırımlara tezgah açılmasına müsaade edilmeyerek seyyar esnafa 9-10-11 Eylül 2016 tarihlerinde Kültür Mahallesi Otopark Camii karşısında ki boş alan tahsis edilmişti.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda uygulanan kararın şehir içinde keşmekeşe sebep olduğunu söylerken, bu manzaraların ve esnaftan gelen şikayetlerin aldıkları kararı etkilediğini kaydetti.

"Şehrin içerisinde köy görüntüsü olmaz"
DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı: "Şehrin içerisinde köy görüntüsü olmaz. Burada bir bebek arabasıyla yürünemiyorsa, eşiyle çocuğuyla sevgilisiyle yürüyüp sokakta alışverişini yapamıyorsa bu doğru bir anlayış olmazdı. Geçen sene gördüğümüz çamaşırları havaya atıp elinde diyafonla bağıranlar, bizi rahatsız etti. Zabıta hiçbir şekilde baş edemezdi, edemedi de. Bunun hoş olmadığını görünce bu bayram işi daha sıkı tutma kararı aldık. Esnaf odaları birliği başkanı olarak hiçbir şekilde kaldırım işgalini kabul etmediğimizi beyan ettik. Belediyeyle de anlaştık. Açıklamayı da direk yaptım. Şimdi bizim esnafımız memnun." dedi

DESOB Başkanı Kayıkçı, Düzce'deki mevcut esnafın bu bayram uygulanan kararla ilgili görüşlerini de aldığını belirterek hem esnafın hem de vatandaşların alınan karardan memnun olduğunu söyledi. Kayıkçı ayrıca, bundan sonraki bayramlarda da aynı kararı uygulatacaklarını kaydetti.

Kayıkçı şöyle konuştu;
"Ramazan Bayramı'nı ikiye katlayan satışlar olduğunu ve çok memnun olduklarını söylüyorlar. Biz şunu gözden kaçırdık. Kalabalık olmak bir bayram havası değil. Bu resmen panayır havasıydı ve gerçekten dövüşler kavgalar vardı. Bu bayram bir sürtüşme dahi olmadı. Kaliteli müşteri de dışarılara kaçıyordu. Rahat bir alışverişin önünü açtık. Hangi şartlar olursa olsun biz açtırmayacağız. Belediye de esnaf istiyor diye yaptığını söylüyor. Bizde esnaf adına istemediğimizi söyledik.Tutup da iki tane adam tezgah kuracak diye bin tane insanın önünü kesemeyiz. Radikal karar aldık. Bağıranlar olacak. Bize hakaret etmek isteyenlerde olacak. Buyursun gelsin, burada söylesin. Biz doğruyu yaptık. Tüm Düzce'nin memnun olması bizi ziyadesiyle memnun etti." 

Haber; G. TEMEL