Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Sanayi Ar-Ge Genel Müdürlüğü Değerlendirme Kurulu toplantısında Düzce Teknopark'ın kurulmasına karar verilmesi ile ilgili Düzce Üniversitesi Rektörlük Toplantı Salonu'nda basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Teknopark Kurucu Heyet Üyeleri Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Teknik Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Ercan, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Büyük, Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Başkanı Önder Tonyalı, Gümüşova MYO Müdürü Serkan Subaşı ve Teknopark projesiyle ilgili çalışmaları yürüten komisyon üyeleri katıldı. Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu toplantıda yaptığı açıklamada, “ Bir yıllık yoğun bir çalışma sonunda Teknopark onaylandı ve Bakanlar Kurulu kararından sonra Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla birlikte kurulmuş olacak.

"Gece Gündüz Demeden Sürekli Çalıştık"

Haziran 2009'da Teknopark için bir ekip oluşturduk. Bu ekibimiz ile birlikte cumartesi Pazar, gece gündüz demeden sürekli çalıştık ve bir rapor hazırlanması için Düzce'de bulunan kurum ve kuruluşlarından çeşitli bilgiler almak zorundaydık. Bu yüzden ekibimiz bu konuda çok başarılı bir çalışma yaptı ve raporumuz 2009'un Aralık ayında hazırlandı. Raporu hemen Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na gönderdik.” dedi. “Bu tür raporlar diğer illerde en az 1-2 yıl içinde hazırlanıyor.” diyen Şerifoğlu, “ Biz ise 6 aylık bir süre içerisinde bu raporu hazırladık. Raporumuz da Bakanlıkta hızlı bir sürece girdi. Ocak ayında raporumuz görüşülmeye başladı. Bu konuda raporumuzu yerinde incelemek için geçtiğimiz ay Ankara'dan Bakanlık ve Ar-Ge Genel Müdürlüğü’nden ekipler geldi ve incelemelerde bulundu. Dünde Ar-Ge Genel Müdürlüğü Değerlendirme Kurulu Toplantısı'nda Düzce Teknopark'ın kurulmasına karar verildi.” şeklinde konuştu. “Bir yıllık süreçte bize her türlü yardımlarını esirgemeyen Eski Valimiz Bülent Kılınç'a, Yeni Valimiz Vasip Şahin'e, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram'a, TSO Başkanı Metin Büyük'e, Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Başkanı Önder Tonyalı'ya ve Teknopark için gecesini gündüze katan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” diyen Şerifoğlu, “ Şimdi karar Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından hemen Teknopark Anonim Şirketi kurulacak. Kurulumun ardından belli bir sermaye ile Teknopark A.Ş.'yi kuracağız. Kuluçka ve üretim merkezi haricinde yeni yerlerimiz olması gerekiyor. Ayrıca Teknopark'ımızın içinde yeni fabrikalar kurulacaktır. Bu yüzden yeni ve büyük arazilere ihtiyacımız olacaktır. “ diye konuştu. Teknopark için bugüne kadar 3 ayrı yer teklif aldıklarını belirten Şerifoğlu, “ Birincisi Gümüşova Belediye Başkanlığı'nın Gümüşova'da verdiği 400 dönümlük arazidir. İkincisi Muncurlu'da bulunan ve muhtarların desteği ile verilen 260 dönümlük bir arazi. Fakat bu arazi Orman Bakanlığı'na bağlı olduğu gözüküyor. Ama orman diye bir şey kalmamış. Yani burası biraz problemli. Üçüncü olarak ise Düzce merkezde gıyaben duyduğumuz bazı noktalar bulunuyor. Düzceli yöneticilerden artık bu konuda biraz daha destek bekliyoruz." dedi.

"Teknopark Düzce'nin Kaderini Belirleyecek"

Teknopark'la ilgili olarak detaylı bilgilendirmelerin eylül ayından itibaren belli aralıklarla yapılacak olan basın ve bilgilendirme toplantılarıyla kamuoyu ile de paylaşılacağını belirten Rektör Şerifoğlu, “ Teknopark Düzce'nin kaderini belirleyecek bir projedir.” ifadesini kullandı. Teknopark ile ilgili olarak görüşlerini açıklayan Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Büyük: "Artık birinci aşamasını geride bıraktık. İkinci aşamasında çalışmalarımızı hemen başlatmalıyız. Düzceli iş adamları da bu konuda Düzce Üniversitesi'ne destek verecektir. Ticaret ve Sanayi Odası olarak Düzce Üniversitesi'ne her zaman destek verdiğimiz gibi bu konuda da desteklerimiz devam edecektir. Hayırlı olsun." dedi. Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Başkanı Önder Tonyalı ise: "Azmin ne sonuçlar verebileceğini burada görebiliyoruz. Rektörümüz Funda Sivrikaya Şerifoğlu bu konuda önemli çalışmalar yaptı. Her hafta önümüze bir kağıt geldi ve imzaladık. Olmadı bir daha geldi yine imzaladık. Kendisini kutluyorum. Bu konuda artık daha da büyük işler bekleniyor olacak. Fikir babası Rektör Hanım, Düzce'ye büyük bir eser kazandırmış oldu. kendisini ve ekibini başarılı çalışmalarından dolayı kutluyorum.” şeklinde konuştu. “Biz ODTÜ'nin Teknopark'ını incelemeye gittiğimizde ne kadar güzel olduğunu gördük.“ diye Tonyalı, “Oradaki incelemelerimiz sonrasında Düzce Üniversitesi Teknoparkı'nın da güzel olabileceğini düşündük. Hayırlı uğurlu olsun." dedi.