Ankara ve İstanbul gibi iki metropol şehrin geçiş ağı üzerinde bulunan bunun  ve bunun yanında "D-655 Karayolu'yla Karadeniz'e açılan bir kapı" konumundaki Düzce'de son zamanlarda Karayollarında yaşanan olumsuzlukların "Kadrolu elemanların Düzce'de kullanılmamasından kaynaklandığı"öğrenildi..

Sabah saatlerinde D-655 Karayolu olarak bilinen Düzce-Akçakoca-Zonguldak Karayolu'nun Konuralp Bölgesi'ne girişte Beçiyörükler Mevkiinde Küçük Melen Köprüsü girişinde buzlanmadan kaynaklanan bir trafik kazası meydana geldi. Tır, otobüs, minibüs ve 4 otomobilin karıştığı zincirleme kazada 14 kişi yaralandı. Haber için gittiğimiz esnada bizler dahi yolda duramayacak derecede kaygan olan zeminde araçların kaza yapmaması mucize olurdu..

METEOROLOJİ TAKİP EDİLMİYOR MU?

Hava durumunu Meteoroloji raporlarından takip etmesi gereken Karayolları'nın buzlanmakta olan yol hakkında "gerekli tedbiri " almaması  41. Şube Şefliğine bağlı olarak çalışan Karayolları çalışanlarının "Hedef tahtası" olmasına neden oldu.

Edinilen bilgilere göre bazı bölgeleri müteahhitlere tahsis eden Karayolları'nın özellikle Düzce Bakımevi'nde "Kadrolu Eleman" sıkıntısı yaşandığı sızan haberler arasında..

ÖN TEDBİR YOK..

41.Şube Şefliği'ne bağlı olarak hizmet veren Düzce Bakımevi'nde Karayolları'nda  kadrolu elemanı kalmadığı "müteahhide bağlı olarak çalışan deneyimsiz elemanların" görev yapması yüzünden Düzce'den geçen Karayolları'na ait yollarda gerekli "ön tedbirin alınmadığı" ifade edildi..

Yolların buzlanmaya karşı korunmasıyla yükümlü Karayolları'nın meteoroloji raporlarını  takip ederek Düzce'den geçen TEM, D-100 ve D-655 Karayolu gibi yollarda bizlenmaya karşı tedbir alması gerekiyor.

Bu yolları kullanan araç sürücüleri, bir an evvel Karayollarının Düzce'de hiçolmazsa kış mevsimini yaşadığımız bugünlerde daha tedbirli ve daha itinayla görev yapmasını bekliyor.

Haber;E.TAYHAN