Sendikalar adına konuşan KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim-Sen Başkanı Fevzi İpek, Emperyalizmin çıkarları doğrultusunda bugüne kadar sürdürülen savaş ve çatışmaların bugün Suriye üzerinden devam ettirilme çalışıldığını öne sürdü.
AKP, Emperyalist Müdahalenin Taşeronluğuna Soyundu
“Etnik, dini ve mezhepsel farklılıklar körüklenerek halklar birbirine düşman edilerek, barış içinde bir arada yaşama umutları yok edilmek isteniyor.” Diyen İpek, “Suriye’nin kaderinin Suriye halklarının elinden alınmaya çalışıldığı bu süreçte AKP hükümeti, emperyalist müdahalenin taşeronluğuna soyunup Suriye için demokrasi nutukları çekmeye devam etmektedir. Suriye’ye “demokrasi getirilmesi”ni bu kadar önemsediğini söyleyen AKP’nin Suudi Arabistan, Ürdün ve Katar gibi emperyalizm işbirlikçisi yönetimlerle hangi ortak zeminde yan yana geldiği ve Suriye’ye karşı yürütülen silahlı operasyonların merkezinde yer aldığını merak ediyoruz. Türkiye’yi emperyalist müdahalelerin maşası değil, barışın ve kardeşliğin savunucusu ve mücadelecisi haline getirmek hepimizin görevidir.”dedi.
 Kürk Sorununa değinen İpek, sorunun çözümüne ilişkin barışçıl ve demokratik çözüm için somut adımların atılmaması, şiddet ve ölümlerin sürmesine, yoksul emekçi çocuklarının peş peşe yaşamını kaybetmesine neden olduğunu ileri sürdü.
Türkiye’de Kardeşçe Yaşamak İstiyoruz
Yaşanan her ölüm, barış umutlarını tükettiğini ifade eden İpek, “Halkların eşitlik, özgürlük ve demokrasi taleplerini karşılayarak toplumsal bir barışı kurmak yerine çatışmayı ve şiddeti esas kılan her yaklaşım çıkmaz sokak demektir. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde kimliği, dili, dini, mezhebi, siyasi görüşü ne olursa olsun, üzerinde eşit haklara sahip yurttaşlar olarak yaşayacağımız, demokratikleşmeye yönelik çözümlerin benimsendiği Türkiye’de kardeşçe, huzur içinde yaşamak istiyoruz.”diye konuştu.
“1 Eylül Dünya Barış Günü’nde artık kimsenin ölmediği, bombalardan ve silahlardan temizlenmiş bir dünya ve Türkiye istiyoruz.” Diyen İpek sözlerini söyle sürdürdü:

“Türkiye’de tüm savaş karşıtlarını, barış yanlılarını seslerini yükseltmeye ve güçlerini birleştirmeye çağırıyoruz. Suriye’ye emperyalist müdahaleye ve savaş tamtamlarına hayır diyor, halkların kardeşliğini hep birlikte yüksek bir sesle haykırıyoruz. Türkiye’nin dört bir yanındaki alanlara ve meydanlara çıkan savaş karşıtlarını selamlıyor, 1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle barış mücadelesini daha da güçlendireceğimize söz veriyoruz.”

Haber; S. KAŞKIR