MÜSİAD Düzce Dost Meclisi Kasım Ayı Toplantısı, bugün Düzce Belediyesi Erguvan Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi. İl Kültür Turizm Müdürü Resul Taştan da katılım sağlandığı toplantıda MÜSİAD Düzce Şubesi Başkanı Vefa Pehlivan ve MÜSİAD üyeleri bir araya geldi.

Toplantıda, “Kardüz Yaylası Yatırım Fırsatları” adı altında bir sunum gerçekleştiren İl Kültür Turizm Müdürü Resul Taştan, Düzce’nin Kardüz ile ilgili 20 yıllık hayallerini adeta altüst etti. Gölyaka sınırları içerisinde bulunan Kardüz Yaylası'na yatırımcı çekmek için yıllardır girişimlerin sürdüğü ve Düzce'nin en yüksek yaylalarından biri olması nedeniyle kış turizmi için biçilmiş kaftan konumundaki Kardüz için, kayak merkezi olarak uygun görmediğini söyledi.



“Yükselti olarak büyük bir kayak merkezi olmaya uygun görmedim”
Geçtiğimiz haziran ayında göreve başlayan İl Kültür Turizm Müdürü Resul Taştan, göreve geldiğinden bu yana Düzce’yi tanımaya çalıştığını ve Kardüz’ü de ziyaret etme imkanı olduğunu kaydeden Taştan Kardüz ile ilgili fikirlerini de şöyle sıraladı:

“Kardüz’den güzel bir çocuk dostu kayak merkezi olur. Büyük ve profesyonellere yönelik değil. Yükselti olarak büyük bir kayak merkezi olmaya uygun görmedim. Bu benim şahsi düşüncem. Pist alanları da o kadar geniş değil. Ama yeni başlayanlar için, çocuklar için, günübirlikçiler için güzel bir alan. Kardüz’ün yazın, kıştan daha dolu olacağı inancındayım. Yanında Topuk Yaylası gibi futbol sahası yapılırsa Topuk Yaylası’nın iki katlı otel yapma izni var. 380 yataklı otel izni. Bu belki bir miktar artırılabilir. Çünkü yüzde 30 imar izni var. 30 dönüm artırılarak 400-500 yatağa çıkartılabilir. Yazın kıştan daha iyi işleyeceğini düşünüyorum. Sonbahardaki renk değişimini herkesin görmek isteyeceği inancındayım.”



“Bürokratik olarak her türlü desteği takip ederek hızlandıracağıma söz veriyorum”
Bölgenin gelişmeye açık olduğunu kaydeden Taştan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bugüne kadar bir yatırım olmamış. Yatırımın olması için turizm tesis alanlarının tahsise çıkması gerekiyor. Tahsise çıktıktan sonra plan ve projelerini bakanlığa onaylattırıyor ve yatırım işlerine başlanabiliyor. Bu süre minimum 6 ayla 8 ay arasında. Geldiğimde şöyle demiştim, yatırımı kim yaparsa yapsın şahsen bütün işlemleri takip edeceğim diye her gelene söylemiştim. Bürokratik olarak her türlü desteği takip ederek hızlandıracağıma söz veriyorum.”

Her gelenin hayran kaldığı, yakın gelecekte kış sporlarının yanında kongre, seminer ve alternatif doğa sporlarının merkezi haline getirilmesi planlanan Kardüz Yaylası için Taştan, yüksekliğin 2 bin metrenin altında olduğu gerekçesi ile kayağa uygun olmadığını iddia etti.



Taştan ayrıca kışın kar yağdığında da gerekli incelemelerin yapılacağını ve kararın öyle verileceğini söyledi.

“Çapraz ticaretin artırılması adına fuara davet ediyoruz”
MÜSİAD Düzce Şubesi Başkanı Vefa Pehlivan ise 17.MÜSİAD Expo Fuarı’na ilişkin yaptığı sunumda şunları kaydetti:

“MÜSİAD olarak ülkemizin dünyadaki dönüşümünün öncüleri arasında yer alması ve güçlü Türkiye’yi birlikte inşa etmek amacıyla var gücümüzle çalışıyoruz. Meselemiz Türkiye olsun diyerek çıktığımız bu yolda her adımımızı ülkemizi ve geleceğimizi önceleyerek atıyoruz. Bu adımlarımızdan biri olan ve iş insanlarımızın dünya ile yakın ilişkiler geliştirerek işleri büyütmelerine fırsat sağlayan MÜSİAD Expo’nun 17.’sini Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleri ile 21-24 Kasım arasında gerçekleştireceğiz. Tüm üyelerimizin MÜSİAD üyelerini tanıması, kendi sektöründe yer alan üyelerle kaynaşması ve çapraz ticaretin artırılması adına fuara davet ediyoruz.”


Öncü TV Canlı Yayını Artı Yerel Medya farkı ile takip edebilirsiniz.

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için: http://yerelmedya.tv

Android için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.taksimbilisim.yerelmedya

İOS için: https: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.taksimbilisim.yerelmedya