Düzce'nin en yüksek yaylalarından biri olması nedeniyle kış turizmi için biçilmiş kaftan konumundaki Kardüz Yaylası için yeni adımlar atılıyor. MÜSİAD Düzce Şube Başkanı İsmail Çakmak, Türkiye Kayak Federasyonu tarafından The Green Park Otel’de gerçekleştirilen “Bir Kalkınma Modeli Olarak Kayak” konulu program vesilesiyle Kardüz için yaptıkları girişimleri aktardı. 

Kardüz Yaylası iyi değerlendirilmeli

Türkiye Kayak Federasyonu'nun Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın himayelerinde düzenlediği “Bir Kalkınma Modeli Olarak Kayak” konulu programa katılan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Düzce Şubesi Başkanı İsmail Çakmak, ilk olarak program hakkında kısa bir açıklamada bulundu.

Çakmak açıklamasında; “Kayak sektörü bir bölgenin turizm de gelişmesine büyük önem arz etmektedir. Türkiye'nin fiziki imkanlarının elverişli olmasına karşın, yanlış yapılan tesis yatırımlarının, hem turistik hem de sportif anlamda sahip olduğu potansiyeli kullanmasını engellemektedir. Bu sebeple ilimizde kış ve kayak turizmine uygun olan Kardüz Yaylası iyi değerlendirilmeli ve doğru tesislerin kurulması sağlanmalıdır.” ifadelerini kullandı.

İki önemli isim davet edildi

Açıklamalarını Kardüz Yaylası'nın kış turizmine kazandırılması adına yürüttükleri çalışmalarla devam eden MÜSİAD Şube Başkanı İsmail Çakmak, federasyonun programını fırsata dönüştürdüklerinden bahsetti. Kardüz'de tesisleşme gerçekleşmesi adına önemli isimleri Düzce’ye davet ettiklerini anlatan Çakmak, “Düzce Milletvekilimiz Ayşe Keşir ile birlikte Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar ve Green Park Otel Sahibi Adil Üstündağ ile bir araya geldik. Kardüz Yaylası'na yapılabilecek kayak tesisi ve diğer turistik imkanları konuşmak üzere kendilerini Düzce’ye davet ettik.” şeklinde konuştu.

Öte yandan 30 yıldır kayak merkezi ve konaklama tesisi kurulması beklenen ancak hala altyapıya dönük çalışmaların tam olarak bitirilemediği Kardüz'e yatırımcı çekmek için geçmişte yürütülen çalışmalar sonuç vermezken Milletvekili Keşir ve MÜSİAD Şube Başkanı Çakmak'ın davetinin karşılık bulup bulmayacağımı zaman gösterecek.

Haber:C.ÜSTÜNER