17 Mart 2006 tarihinden itibaren birçok ilklere, ulusal ve uluslararası başarılara, önemli projelere imza atarak ilimizin, bölgemizin ve ülkemizin kalkınmasına öncülük eden Düzce Üniversitesi, 10. Yaşına girdi. Düzce Üniversitesi, bu yıl görkemli bir törenle 10. yılını coşkuyla kutladı.



Cumhuriyet Konferans Salonu’nda “10. Kuruluş Yıldönümü” etkinliğine katılım oldukça yüksek oldu. Düzce Valisi başta olmak üzere il protokolünün hazır bulunduğu törende Düzce milletvekilleri yoğunluk gerekçesiyle katılamadı.

Şerifoğlu: Temelinde Aşk Var

Tören Düzce Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu’nun konuşmasıyla başladı.


Şerifoğlu, Düzce Üniversitesi’nin temelinde aşk, azim, heyecan ve umut olduğunu belirterek “ “hep böyle olsun, yolu açık olsun.” Temennisinde bulundu.

Çakar, 10. Yılın şanına yakıştı

Ardından konuşan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, törene katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “10. Yılın şanına yakıştı.” dedi.  “Bizim için güzel bir gün, ama ülkemiz için güzel bir hafta olmadı.” Diyerek Ankara’daki patlamayı anımsatan Rektör Çakar, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.



Sunumunda 10 yıllık çalışmaları anlatan Çakar, bugüne kadar emeği geçenlere teşekkür etti.

Çakar, “ne yaptı” diyenlere sitem etti

Düzce Üniversitesi’nin dengeli büyüdüğüne dikkat çeken Çakar, “Kaliteli, istihdam olanakları olan bir üniversite hayal ediyoruz.” ifadelerini kullandı. “Üniversite Düzce için ne yaptı?” diyenlere sitem eden Rektör Çakar, “hakkımızı teslim etsinler. Kaynağımızı Düzce’den alan Düzce’nin problemlerini çözmeye odaklanan üniversiteyiz. ”Diyerek yürütülen araştırmaları paylaştı.

Sorunları es geçmedi

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, törende sorunları da es geçmedi. Çakar, Düzce Üniversitesi’nde en önemli sorun olarak BOTAŞ çalışmalarını ve fiziki yetersizliği olan MYO binalarını gösterdi.

Karınca gibi çalışıyoruz

Üniversiteye ayrılan bütçeyi iyi kullandıklarını belirten Çakar, devlet büyüklerine teşekkür ederek “onlar verdiler, biz de çalıştık.”diye konuştu. Rektör Nigar Demircan Çakar, konuşmasını Necip Fazıl Kısakürek’in “Devler Gibi Eserler Bırakmak İçin, Karınca Gibi Çalışmak” sözünü hatırlatarak tamamladı ve “bizler de karınca gibi çalışıyoruz.” dedi.

Vali Fidan: Üniversite Bizim Kıymetlimiz

Ardından konuşan Vali Ali Fidan, Düzce Üniversitesi’nde kısa sürede yapılanların gurur vesilesi olduğunu belirtti. Fidan, “ Düzce Üniversitesi birçok başarıya imza attı. Üniversiteler şehirlerin geleceğine yön veren kurumlar. Düzce Üniversitesi’de bir çok çalışmasıyla ilimizin gelişmesine katkı sağlıyor.  Düzce için çok kıymetli. Hepimiz onun başarısıyla gurur duyuyoruz. Üniversitenin de her sorununu çözüme kavuşturmak için çaba sarf ediyoruz. Nice 10 yıllara.”ifadelerini kullandı.

Fidan, sözlerini Ankara’daki terör saldırısını kınayarak tamamladı ve “terör asla hedefine ulaşamayacak.”dedi.

Konuşmaların ardından Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve Vali Ali Fidan, protokol üyeleri ile birlikte 10. Yıl pastasını kesti.

10. yıl kutlamasında Düzce Üniversitesi’ne kurum içinden, kurum dışından katkı verenler ile Düzce Üniversitesi Bilimsel Yayınları ve Proje Geliştirmeyi Teşvik Yönergesi kapsamında yayın, atıf ve patent başarı ödüllerine layık görülenlerin ödüllendirildi.



Yine profesör, doçent ve yardımcı doçent kadrolarına atanan öğretim üyelerine de cübbeleri giydirildi.

Haber:S.KAŞKIR