Devlet Meteoroloji İşleri Yaptığı Açıklamada Tüm Yurtta Pazartesi Gününden İtibaren Kar Yağının Etkili Olacağını İlgililer Ve Vatandaşların Tedbirli Olamarını İstedi.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Tarafından Verilen Bilgilere Göre yurdun kuzeybatı bölgelerinde yağmur şeklinde devam eden yağışların Pazar Gecesnden İtibaren kara dönüşeceği İstanbul ve Ankara'da pazartesi sabah saatlerinden itibaren kar yağması beklendiğini bildirdi.
Yağışların, kuvvetli karayelle birlikte pazartesi günü öğleden sonra Edirne ve Kırklareli çevrelerinde, Pazartesi sabah saatlerinde, Marmara'nın doğusu, İstanbul'un Anadolu yakası, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik ve çevrelerinde etkisini artıracağı. Batı Karadeniz'in iç kesimleri Bolu, Düzce ve Karabük, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Ankara, Eskişehir ve Çankırı ile Afyonkarahisar, Uşak ve Isparta çevrelerinde kar yağışına dönüşeceği
Kuvvetli karayel, kar yağışı ve hava sıcaklığında görülecek azalmaya bağlı olarak meydana gelecek buzlanmanın oluşturacağı olumsuz şartlara karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmaları gerekiyor.