Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz’ın Başbakan Erdoğan'ın 'kızlı-erkekli öğrenci evi' açıklamasıyla gündeme gelen tartışmalar sırasında 'karma eğitime karşı olduğunu belirterek, "Ben karma eğitime karşı olan bir insanım, doğru bulmuyorum. Türkiye'de erkek liseleri vardı, kız liseleri vardı. Bunlar 28 Şubat cuntasının ortadan kaldırdığı uygulamalar, darbe hükümetlerinin ortadan kaldırdığı uygulamalar" demişti. Korkmaz’ın ardından bir açıklamada Meclis Başkanvekili ve AKP Kayseri Milletvekili Sadık Yakut’tan geldi. Yakut, Meclis'te toplanan 14'üncü Ulusal Çocuk Forumu'nda, gelecek dönemde karma eğitimi kaldırmaya dönük çalışma yapılacağını söyledi.
Hürriyet'ten Bülent Sarıoğlu'nun haberine göre; Yakut, “Maalesef şimdiye kadar kız ve erkek öğrencilerin birlikte eğitim yaptırılmasını büyük bir yanlışlık olarak değerlendiriyorum. İnşallah bu yanlışlık önümüzdeki dönem içinde düzeltilecek” dedi.
BATICILIK ADINA
Eğitimle ilgili kız ve erkek çocuklarının ayrı ayrı okullarda okutulması adına Türkiye’de maalesef geçmişten bu tarafa batıcılık adına yapılan bir yanlışlık olduğunu ifade eden Yakut, “Milletlerin en büyük zenginliği ve gücü yetiştirmekte oldukları nesillerdir. Ülkeler çocuklarını iyi yetiştirirlerse, devleti yönetenler çocukları her türlü olumsuzluktan korumayı başarabilirlerse, dünya sağlam temeler üzerine oturtulmuş demektir.”

 

Haber: S. KAŞKIR