Düzce Belediyesi, Türkiye Beyazay Derneği Düzce Şubesi ve Bir Umut Rehabilitasyon Merkezi21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında etkinlik düzenledi. Düzce Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Alay Komutanı Albay Yılmaz, Türkiye Beyazay Derneği Düzce Şubesi Başkanı Nurullah Çelebi Özdemir down sendromlu öğrenciler ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Psikolog Feyyaz Öztürk, down sendromunun ne olduğuna ve psikolojik açıdan nasıl değerlendirildiğini değindi.

Düzce Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrenci Ayizer Özbek ve arkadaşlarıyla kulakların pasını silen bir müzik dinletisi yaptı.

Beğeni kazanan müzik dinletisinin ardından down sendromlu öğrenciler hazırladıkları gösterileri sergiledi. Başarılı dans performansları sergileyen öğrenciler ailelerinden büyük alkış aldı.

Özel programın en özel anları ise İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz ile Alay Komutanı Albay Yılmaz Özdemir’in özel çocuklarla karşılıklı çiftetelli oynamaları oldu.

Program sonunda down sendromlu öğrencilerin oldukça keyifli oldukları görüldü.