Mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanan ve bu yıl 14 Mayıs'a denk gelen "Anneler Günü"nde senenin her günü baş tacı olan annelere olan sevgi daha anlamlı hissettirilecek. Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)'in ifadesiyle; "Cennet annelerin ayaklarının altındadır.' Onların hakkı ödenmez... Karşılıksız sevgi, emek, şefkat ve merhametin tükenmez kaynağı annelerimiz, bu özel günde çocukları tarafından kutlanacak. Anneler Günü dolayısıyla yayımlanan kutlamala mesajlarında da annelerin değeri üzerinde duruldu. 

"Annelerimiz baş tacımızdır"
Düzce Valisi Zülkif Dağlı, mesajında, "Varlık sebebimiz, aile hayatının birleştirici unsuru olan annelerimiz hoşgörünün, fedakârlığın, şefkat ve merhametin dünyadaki yansımalarıdır.
Milletimizin istikbali, toplumun huzur ve saadeti aile bütünlüğünün korunmasında yapı taşı niteliğinde olan; milli, manevi, köklü tarih ve kültür değerlerimizde karşılık bulduğu üzere annelerimiz, en değerli varlıklarımızdır. Annelerimiz baş tacımızdır. Annelerimiz ilk öğretmenimizdir. Bizleri canından, bir parça olarak gören, geçmişten bugüne toplumsal mirasımızı yaşatmada, kültürel ve ahlaki değerlerimizi aktarmada, geleceğin teminatı çocukları topluma hazırlamada her zaman kilit rol üstlenmiş, annelerimiz toplumu inşa etmede itici rol oynamışlardır
“Cennet annelerin ayağı altındadır” emri ile Yüce Dinimiz de anneye büyük ehemmiyet vermiş, annenin önemini vurgulamıştır. Medeniyetimizde kutsal bir değere haiz olan aile kurumunun başı, Toplumun huzur ve mutluluğu, geleceğe güvenle yürümeyi sağlayacak sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinin mimarı annelerimiz baş tacımızdır. Ebediyete intikal etmiş, bütün annelerimize Allah’tan rahmet diliyor, Annelerimizin; Anneler Günü'nü kutluyor, saygı, hürmet ve şükranlarımla ellerinden öpüyorum." ifadelerini kullandı.

"Anneler sevgi kaynağıdır"
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş de Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Keleş, mesajında şu görüşlere yer verdi: "Bugün, senenin tek bir günü değil, ömrümüzün her günü baş tacı yaptığımız annelerimizin günü. Bizleri bu dünyaya getiren, her türlü fedakarlığa, cefakarlığa katlanarak büyüten annelerimiz, hayattaki kılavuzumuz, yol göstericimizdir. Mutluluğumuzla mutlu olan, üzüntümüzle kederlenen annelerimizin yüzünü güldürmek, onların gururlanacağı birer evlat olmak boynumuzun borcudur. İyiliğin, şefkatin, fedakarlığın, merhametin ve koşulsuz sevginin kaynağı annelerimizin mübarek ellerinden öperek Anneler Günü´nü kutluyorum." 

"Ailenin temel direği, güçlü yarınların kurucuları"
AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, mesajında, “Annelerimiz hakkı sınırsız olan, merhametli ve şefkatiyle kol kanat geren bütün olumsuzluklara rağmen mücadele ve metaneti elden bırakmayan güç kaynağımızdır. Bu yüzden olacak ki yüce dinimiz annelerimize öf bile dememeyi ve "cennet annelerin ayağı altındadır" emriyle vücut bulmuştur. Çocukları söz konusu olduğunda hiç bir zorluktan yılmayan, onların mutluluğu, sağlığı ve en iyi şekilde yetişmesi için hayatları boyunca mücadele eden annelerimiz, ailenin temel direği, güçlü yarınların kurucularıdır. Gerçek ve karşılıksız sevgi ve merhamet örneği sergileyen annelerimizin bu özel gününü en ulvi duygularım ile kutluyor, ellerinden öpüyorum.” ifadelerinde bulundu. 

"Hoşgörü ve merhametin simgesi"
Düzce Üniversitesi Rektörlüğü'nün mesjaı ise şöyle: "Hayata başladığımız günden itibaren varlığıyla bize güç katan, sonsuz emek ve sabırla bizleri yetiştiren annelerimiz, sevgi, şefkat, fedakarlık, hoşgörü ve merhametin simgesidir. Annelerimiz her daim mutlulukların en güzeline, sevgilerin en yücesine layıktır. Düzce Üniversitesi olarak, başta şehitlerimizin aziz anneleri olmak üzere tüm annelerimizin ve anne adaylarının Anneler Gününü en içten dileklerimizle kutlar, sağlık, huzur ve mutluluk dolu ömürler dileriz."