Erol Tayhan'la Manşet programının bu haftaki konuğu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Düzce Belediye Başkan Adayı Basri Karslıoğlu oldu. Ana Muhalefetin Düzce adayı Karslıoğlu gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.


KONURALP'TEN BİRİNCİ PARTİ ÇIKACAĞIZ

Partilerinden Konuralp Belediye Başkan adayı olan ancak Konuralp'in mahalle olması ile seçime giremeyen CHP adayı Cemal Öneç'in MHP saflarına geçerek Belediye Meclis Adayı olmasını değerlendiren Karslıoğlu, "Bize hiçbir açıklaması olmadı." dedi. "MHP,Öneç'i almamalıydı." diyen Karslıoğlu Cemal Öneç'in partilerinde kalması yada MHP'ye geçmesinin kendileri açısından çok önemli olmadığını belirterek "MHP bizden rahatsız." dedi.

Karslıoğlu "Konuralp'ten beklentilerimizin üzerinde oy alacağız.21 senem orada geçti,birebir Konuralp'in temsilcisi ben varım.Yerel seçimlerde uçurumlu bir oy dağılımı olmayacaktır. Üniversite kesiminden büyük destek alıyorum. Konuralp'te birinci parti çıkacağımızdan hiç şüphemiz yok." dedi.


BAL GİBİ YEREL SEÇİM

CHP Düzce Belediye Başkan adayı Basri Karslıoğlu iktidarın 30 Mart yerel seçimlerini güven oylaması olarak görmesi ile ilgili fikirlerini de Manşet programında dile getirdi. "Bu bir yerel seçim. Hükumet her seçim dönemine girerken mağduru oynuyor." diyen Karslıoğlu "Bal gibi yerel seçim. Çok oy almak için bahaneler üretiyorlar."dedi.


AK PARTİ CHP İLE YARIŞIYOR

Bir önceki seçimlerde "CHP, MHP'yi destekledi mi?" sorusuna açıklık getiren Karslıoğlu, bunun doğru olduğunu ancak kendisinin o zamanlar aktif siyaset içinde olmadığını, şu aşamada aktif olarak siyasetin içinde bulunduğunu ifade ederek, seçim yarışının CHP ve Ak Parti arasında yaşanacağını iddia etti.

Karslıoğlu "Ak Parti, bizle yarışıyor.Seçim çalışmalarımda bu tabloyu görüyorum.Sandıktan biz çıkacağız. MHP, Ak Parti'nin seçimi kazanmasını istemiyorsa bizi desteklesin." dedi.


BAŞKAN NE DERSE ONAYLIYORLAR

Dün seçim kuruluna teslim edilen Belediye Meclis ve İl Genel Meclisi üye adayları ile ilgili ifadelerde bulunan ve teknik konularda uzmanlara ihtiyaç duyulduğunu savunan Karslıoğlu, bilimsel belediyeciliğin kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı. Listeleri hazırlarken buna çok dikkat ettiklerini söyleyen Karslıoğlu Düzce'nin yeniden yapılanmaya ihtiyacı olduğunu söyledi.
Ayrıca mevcut Düzce Belediyesi'nin çalışmaları hakkında eleştirilerde de bulunan Karslıoğlu, "İlimizde bilinçsiz belediyecilik eserleri var. Hatır için değil; ihtiyaç duyulan varsa o yapılmalı." dedi.

"Belediye Meclis üyelerinin tartışma yetkisi kalmamış. Başkan ne derse onaylıyorlar. Bizde maalesef böyle bir alışkanlık var." diyen Karslıoğlu, "Başkan dışında meclis üyeleri de yapılan hatalardan mesuldür." dedi.

 

 

Haber;P.Yıldırım