Kenan Ilgaz ziyaretlerinin amacını anlatırken, fındık fiyatının hala açıklanmadığını, konu ile ilgili olarak siyasiler ve sivil toplum örgütlerini ziyaret etmeye devam ettiklerini söyledi. Parti olarak fındığa en az 5,5 YTL fiyat verilmesini istediklerini belirten Ilgaz, Ulusal Fındık Konseyi'nin Batı Karadeniz Bölgesi'nin temsilcilerinden olan Karslıoğlu ile UFK kararları hakkında görüş alış verişinde bulunmak istediğini, bunların Çiftçi kayıt sistemine kayıtlı bulunan üreticilere avans verilirken, 2B kategorisinde bulunan çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olmayan üreticilerin Düzce'de çok olmasının yarattığı sorunlar ve 1. ve 2. sınıf arazi sınıflandırması ile lisanslı depoculuk hakkında bilgi almak olduğunu söyledi.

Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Karslıoğlu ise MHP'nin fındık ile ilgili 5, 5 YTL önerisini desteklediğini belirtirken, Ulusal Fındık Konseyi'nde sadece ihracat yapan üyelerin, üreticilerin sıkıntılarını anlamakta güçlük çektiğini, bu nedenle zaman zaman fikir ayrılıkları oluştuğunu söyledi. Ulusal Fındık Konseyi'nin fındık üretiminin serbest piyasa koşullarında oluşması için yaptığı önerilerin, devletin alım yapmaması durumunda geçerli olduğunu, ancak bu önerilerin TMO'nun alım yapacak olması nedeniyle şu an itibarıyla geçerliliği olmadığını, yine de devletin destekleme alımı dışında yöntemlerle üreticiyi destekleme yollarını araştırması gerektiğini dile getirdi.

Karslıoğlu, fındık piyasası ile ilgili bir önerisini MHP İl Başkanı Kenan Ilgaz ile paylaşırken, TMO'nun 1,1 YTL'den Fiskobirlik'e 30 Bin Ton fındık satmak yerine elindeki 313 Bin ton Fındığın yarısını hibe etmesi durumunda hem eldeki stokların düşeceğini, bunun fındık fiyatlarına olumlu etkisi olacağını, hem de fiskobirlik'in üreticiye borcunun ortadan kalkacağını ifade etti.