Düzce belediyesi geçtiğimiz aylarda belediyeye ait et kombinasında hayvan kesim ücretlerini arttırdı. Zam öncesinde kesim ücreti,nakliye,KDV ve veteriner muayene ücreti olarak kilo başına 45 kuruş alınırken,zam sonrasında bu ücret 200 kiloya kadar olan hayvanlarda kesim ücreti 50 TL’ya çıkarıldı.ayrıca bu ücret dışında 15 TL nakliye,KDV ve veteriner muayene ücretide ekstra alınmaya başladı., 200 kilonun üzerindeki hayvanlar içinse kesim ücreti 50 yerine 70 lira olarak uygulanmaya başladı. kesim ücretindeki bu yükselme nedeniyle Düzce’deki bir bölüm kasap hayvanlarını Bolu’dan alıp,kesimlerini de özeleştirilen Bolu mezbahasında kestirmeye başladılar.
Bolu mezbahasında kesilen etlerde Bolu mezbahası damgası ile Düzcedeki kasaplarda satılmaya başladı.Oysa İstanbulun etlerinin büyük bölümü Adapazarında kesilirken,Adapazarında hayvan kestiren kasaplar İstanbulda Adapazarı damgalı etleri satamıyorlar.Adapazarın da kesilen hayvan bir kezde İstanbuldaki mezbahaya sokulup,ikinci bir rüsum ücreti ödendikten sonra İstanbul damgasını yiyor ve öyle piyasada satılabiliyor. İstanbuldaki tüm büyük marketlerde bile bu sistem uygulanırken Düzcedeki büyük marketlerde İstanbul da kesilip gönderilen etler yine İstanbul damgalı olarak satılabiliyor.
Bu arada Düzce gibi bölgemizde et kesim ücretlerini arttıran Zonguldaktada kasapların itirazları sonucu et kesim ücretleri50 liradan 30 liraya,nakliye ücretide 15 liradan 10 liraya düşürüldü.
Düzcenin kendi kestiği sağlıklı etleri yiyebilmesi içn belediyenin bu konunun üzerine gitmesi ve gerekli denetimleri yapması gerekiyor.