Olimpiyat Kavşağı’nda yapımı devam eden “Akıllı Kavşak” çalışmaları nedeniyle karayolunun ardından yan yolun da kapatılması esnafı çileden çıkardı.  
Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapımına 1 aydır devam edilen Olimpiyat Kavşağı “Akıllı Kavşak” çalışmasının uzaması ve kapatılan yollar nedeniyle iş yapamaz hale gelen bölge esnafı, çareyi eylem yapmakta buldu.
Günlerdir yetkililere mağduriyetlerini anlatmaya çalışan ancak kimseye ulaşamayan Olimpiyat Kavşağı yakınında kepenk açan esnaflar, D-100 Karayolu’na koydukları masa ve sandalyeler ile ilginç bir eyleme imza attı. Özellikle D-100 Karayolu’na paralel yan yolun da kapatılması ile işyerlerini siftahsız kapatır hale geldiklerini aktaran esnaflar, Öncü Haber ekibine yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

Esnafın isteği yan yolun açılması

Yetkililerden yan yolun açılmasını isteyen vatandaşlar, şöyle konuştu:
“Pazartesi ve perşembe günleri burada Halk Pazarı olduğu için bu yol yürünemez hale geliyor. Biz bu yola bir giriş ve çıkış yapılmasını istiyoruz. İşlerimiz tamamen durdu. Bazı esnaf arkadaşlarımız dükkanlarını kapatmak zorunda kaldı”
 

Kasapoğlu sözünü verdi

Eylemden haberdar olan Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Celal Kasapoğlu da hemen soluğu esnafın yanından aldı. Olay yerine gelerek vatandaşların şikâyetlerini dinleyen Başkan Yardımcısı Celal Kasapoğlu, ilk olarak karayolları yetkililerinden projenin son durumuna ilişkin bilgiler aldı. Ardından tepkili esnafı sakinleştirmeye çalışan Kasapoğlu, “En kısa sürede bu sorunu çözeceğiz. Karayolları ile görüşüp alt yola bir giriş ve çıkış yaparak bu mağduriyeti ortadan kaldıracağız. Bugün belediyeden yetkili arkadaşlarla görüşüp bir an evvel bu soruna kalıcı bir çözüm getireceğiz.” diyerek alt yola bir giriş ve çıkış yaparak araç trafiğine açılacağı sözünü verdi.