Düzce'nin gündeminde yer alan İSKİ çalışmaları ve uygulamaları konusunda çivi çakmanın bile yasak olduğu haberleri, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in yerinde olmaması nedeniyle çalışmaların aksaması ve geçen hafta tartışmalara neden olan AK Parti Kaynaşlı İlçe Başkanı Birol Şahin'in yerine Erol Bayraktar'ın getirilmesi konusunda AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu açıklamalarda bulundu.

“İSKİ çalışmaları yerinde ama bu her konuyu kapsamıyor.”

Özellikle Melen Suyu koruma havzası konusunda ismi gündeme gelen İSKİ konusunda açıklamalarda bulunan Kaşıkoğlu, İSKİ'nin su havzalarını koruma projesi kapsamında Düzce'deki çalışmalarını yürüttüğünü söyleyerek, “İSKİ, Düzce'de su koruma havzası kapsamında başarılı çalışmalara imza atmıştır. Ama bu İSKİ'nin Düzce'nin her çalışmasında söz sahibi olacak anlamına gelemez. Su koruma havzası kapsamında İSKİ çalışmalarını yapmakta haklıdır. Havza dışında kalan yerler ise İSKİ'nin alakası olmayan konulardır. İSKİ sadece kendi payına düşen yerlerde çalışma yapar ve yapmaktadır.” dedi.

“Keleş'in yerinde olmaması çalışmaları aksatıyor.”

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in yerinde durmaması konusuna da değinen Kaşıkoğlu, bu konuda kendilerine de şikayet geldiğini belirtti. Milletvekili Kaşıkoğlu, “29 Mart 2009 tarihine kadar Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'tir. Bu nedenle son güne kadar kendisinin yerinde bulunup çalışmaları kontrol etmesi gerekiyordu. Maalesef çalışmalar yarım kaldı ve vatandaşlar tepki gösteriyor. Tabi ki baş olmayınca yardımcıları da görevlerini yerine getiremiyor. Bu konuda çalışmalarımız var ama seçimlere kadar bizim elimizden de bir şey gelmez. Yeni gelecek Başkan'la birlikte bu sorunların çözüleceğine inanıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Kaynaşlı ilçe Başkanı Erol Bayraktar.”

Özellikle geçen hafta tartışmalara neden olan ve AK Parti Kaynaşlı İlçe Teşkilatındaki istifalarla birlikte AK Parti Kaynaşlı İlçe Başkanı Birol Şahin'in görevinin düşmesi konularına da değinen Kaşıkoğlu, “Yönetimdeki istifaların ardından ilçe başkanının Başkanlığı da otomatikman düşmektedir. Asil üyelerden bir çoğu görevlerinden istifa etmiştir. Geriye 10 tane üye kalmıştır. Biz parti Genel Merkez'iyle görüştük ve Kaynaşlı İlçe Başkanı'nın Erol Bayraktar olmasına karar verildi. Bunu herkes böyle bilsin.” ifadelerini kullandı.

 

Şahin'den jet cevap

Milletvekili Metin Kaşıkoğlu'nun Kaynaşlı İlçe Başkanlığı konusunda yaptığı açıklamaya cevap veren AK Parti Kaynaşlı İlçe Başkanı Birol Şahin, “Genel Merkez'den onayı aldım ve ben hala 24 saat görevimin başında çalışmalarıma devam ediyorum. Eğer gerçekten Erol Bayraktar İlçe Başkanı olduysa neden gelip görevini yapmıyor. Bu sadece bazı arkadaşların yanlış bilgilendirilerek yapılan bir çalışmadır. Ben görevimin başında olmaya devam edeceğim. Eğer Kaşıkoğlu kendisine güveniyorsa gelsin karşılıklı konuşalım ya da canlı yayında bir programa katılalım.” ifadelerine yer verdi.