Ak Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, Düzce Üniversitesi’nin kuruluş yıldönümü’ne milletvekillerinin katılmaması nedeniyle yerel basında  çıkan  üniversite ile vekillerin arasında sorunlar olduğu yönündeki haberlere tepki gösterdi.

Kaşıkoğlu yazılı olarak yaptığı basın açıklamasında, “Vekillerden Üniversiteye Soğuk Tavır” başlığı altında yayınlanan ve içeriğinde “vekiller üniversiteye karşı soğuk tavır sergiliyorlar... Kutlama törenine katılmayan vekiller telgraf dahi çekmediler... AKP’den üniversiteye boykot mu var” şeklinde asılsız yorum ve beyanatların yer aldığını ifade etti.

Açılışa TBMM genel kurul çalışmaları nedeniyle katılamadıklarını belirten Kaşıkoğlu, kutlama telgrafları gönderildiğini, basında  bazı haberlerin katılım olmayışının nedeni olarak üniversiteye karşı “Soğuk bir tavır sergilenmesi”ne dayandırıldığını dile getirdi.

Kaşıkoğlu, il milletvekillerinin üniversitenin kuruluşu sırasında ve bugüne kadar geçen  süre içinde hiçbir fedakarlıktan kaçınmadığını, Üniversite yönetimiyle aralarında hiçbir soğukluğun bulunmadığını belirtirken, yayınlanan haberlerin yanlı görüş açısına sahip olarak önyargılı bir şekilde aktarıldığını, iddiaların doğrulanmadan okurlara aktarılmasının kamuoyunu yanıltmaktan başka bir gayeye hizmet etmediğini sözlerine ekledi.