Engelliler  Haftası etkinlikleri kapsamında mayıs ayında Milletvekillerinden oluşan Meclis takımı’nın görme engellilerle yaptığı dostluk maçını kazanması bakanın milletvekillerine sitem dolu bir mektup göndermesine neden oldu.

 

Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu’nun da meclisspor takımında forma giydiği maç, Milllevekillerinin karşılaşmayı 7-3 kazanması ile sona erdi ancak her spor karşılaşmasında kazanan takıma yönelik tebrikleri almaları mümkün olamadı.

 

Aile ve Kadından Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, galip takımın milletvekili oyuncularına ünlem işaretleri ve sitemlerle dolu bir mektup yazarak, başarılarını kutladığını, bu yöndeki başarılarının devamını beklediğini ifade etti. Bakan mektubunda “Unutmayın galiptir bu yolda mağlup olan” ifadesini de kullandı.

 

En büyük sitemi maçta 4 gol atan Edirne Milletvekili Necdet Budak alırken, milletvekilleri kendilerini berabere kalmak üzere maça çıktıklarını, ancak maç heyecanına kendilerini kaptırınca bunu unuttuklarını söyleyerek savundular. Nimet Çubukçu ise Meclisspor’un geçen yıl da kimsesiz çocukların takımını da 3-2 kazandığını, çocukların maç sonrasında ağladığını da dile getirdi.

 

Milletvekillerinin oluşturduğu meclis takımında Ak Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu’nun yanı sıra, Konya, Kütahya, İstanbul, Afyon, Ankara, Antalya, Bilecik, Burdur, Edirne, Erzurum, Hatay, Isparta, Samsun, Giresun ve Kırşehir gibi illerin milletvekilleri de bulunuyor.