Düştü mü, devam ediyor mu derken iki haftadır gündemi meşgul eden AK Parti Kaynaşlı İlçe Başkanı Birol Şahin'le ilgili bir açıklama da konunun muhatabı yani Şahin'den geldi. Şahin'de kendisi hakkında yapılan açıklamalara ve kendi partisinden AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu'na tepki gösterdi. Şahin, AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu'na gönderme yaparak Görevden alınacak son kişi ben olurum” dedi.

“Siyaseti adam gibi yapın”

İlçe Başkanı Birol Şahin, çarpıcı açıklamalarına devam etti, 29 Mart yerel seçimlerinde Kaynaşlı'da AK Parti'nin kazanmaması halinde siyaseti bırakacağını söyleyen Şahin, Kaynaşlı'da aday belirleme süreci sıkıntılı geçti. Bazı kırılmalar oldu ama biz herkesin gönlünü aldık. Kaynaşlı'da AK Parti kazanamazsa, ben siyaseti bırakırım dedi. İlçe teşkilatının toplu istifası nedeniyle görevden alındığı konusunda basında çıkan haberleri değerlendiren Şahin, Görevden alınacak son kişi ben olurum. Aday belirleme süreci sonrasında, toplantı var diye kağıt imzalatıyorlar ve üzerine istifa yazıyorlar. Sonrada Kaynaşlı İlçe Teşkilatı toplu istifa etti diyorlar. Bunlar teşkilatçılığı kavrayamamışlar. Siyaseti adam gibi yapın. Bir teşkilatın içini karıştırmak milletvekilinin işi değildir. Benim muhatabım il başkanıdır, milletvekili değildir dedi.

“Birçok siyasi entrika ile karşılaştık.”

Siyasette bazı art niyetli insanların olduğunu söyleyen Şahin, Bu çok normaldir. Kaynaşlı'da AK parti olarak bütün gayretleri gösteriyoruz. Sorumluluğumuz fazla. Bir çok siyasi entrika ile karşılaştık. Biz siyasete girerken bu insanlarla karşılaşacağımızı bilerek girdik. Kimse doğruları söylediğim için bana engel olamaz. Herkesin farklı bir beklentisi var. rant ve makam için siyasete girenlerin ömrü uzun olmuyor. Ben 20 yıldır siyasetin içindeyim. AK parti Kaynaşlı teşkilatı üç seçimde de yüksek oy aldı. Böyle yüksek oy alan bir teşkilatın ödüllendirilmesi gerekiyor. Biz kimseden ödül beklemiyoruz. Bazı vekillerle diyaloğumuz oldu. Vekilin görevi ayrıdır, ilçe başkanının görevi ayrıdır. İkisininde birbirine karıştırılmaması gerekiyor. İl Genel Meclisi üyelerine, Belediye Meclisi üyelerine ilçe başkanı karar verir. Fakat gelecekte kendisine rakip gördüklerinin önünü kesmek istiyorlar. Bu kişiler siyasete makam ve mevki olarak bakıyorlar. O yüzden de sokaklarda rahat dolaşamıyorlar. Halka tepeden bakıyorlardı. Halka yüksekten bakanların siyasi ömürleri kısa olur şeklinde konuştu.