Düzce Belediye Meclisi Kasım Ayı 1.Birleşimi Başkan Vekili Özcan Demirbaş başkanlığında yapıldı. 7 Maddeden oluşan meclis gündeminde üzerinde durulan konu imar düzenlemeleriydi. Belediyenin Kasım ayı Meclis toplantısında ele alınan gündem maddeleri ile kararlar şu şekilde:
Belediyenin yeni dönem için 5 yıllık stratejik planla ilgili dosyası Etüd ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlandı. Plan dosya ve CD olarak Meclis üyelerine dağıtıldı. Bütçe Komisyonunda ele alınan Stratejik Plan Belediye Birim Müdürlerinden alınan görüşlerle birleştirilerek Meclise sunuldu. Son düzenlemelerle birlikte belediyenin 2010-2014 yıllarını kapsayacak Stratejik Plan bir sonraki Meclis toplantısında değerlendirilecek.
Belediyenin 2010 yılına ilişkin Bütçe taslağı Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından hazırlanarak Meclise sunuldu. Belediyenin 2010 yılı bütçesi için dosya Bütçe Komisyonuna havale edildi. Belediyenin 2010 yılı hizmet birimlerinin performans değerlendirilmesine ilişkin Etüd ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan dosya Bütçe Komisyonuna havale edildi. Düzce Belediye Meclisi’nin 10 Eylül 2009 tarihindeki 349 sayılı kararına ilişkin itiraz dilekçesi askı süresi içinde yapılmadığından Meclis tarafından reddedildi.
Ağa mahallesindeki 102 ada ve 6 parsel ile, Körpeşler'deki 370 parselin 5 yıllık imar programına alınmasına ilişkin dosya, İmar Komisyonuna havale edildi. Bir önceki dönemden 1 adet, yeni dönemden ise 6 adet olmak üzere 7 adet imar planı tadilat dosyası İmar Komisyonuna havale edildi. Belediye tarafından nazım imar planı içine alınarak imar planları hazırlanan Darıcı mahallesinde 237 itiraz dilekçesi işleme alındı. İtiraz dilekçeleri bir önceki dönemden kalan 21 adet dosya ile birlikte İmar Komisyonuna havale edildi.
Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantısında belirlenen 7 gündem maddesine verilen önergelerle yeni maddeler eklendi. Yapılan oylama ile gündeme alınan 7 gündem maddesinin 6’sı İmar ve Bütçe Komisyonlarına havale edildi. Düzce Belediyesi’nin Anadolu Medeniyetler Birliği’ne üyeliği için Meclis üyeleri arasından seçim yapıldı. Buna göre, Anadolu Medeniyetler Birliği Asil Üyeliklerine Hülya Ersoy ile Nizamettin Topaloğlu , Yedek Üyeliğe ise Fatma Can seçildiler.
Belediye Meclisi’nin Kasım ayı ikinci toplantısının da 9 Kasım 2009 Pazartesi günü saat 19,00’da yapılması kararlaştırıldı.