Kısa adı DERGAZ olan Düzce-Ereğli Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Düzce'de toplanarak olağan Genel Kurulunu gerçekleştirdi. Doğal Gaz alan belediyelerin belediye Başkanlarının yer aldığı genel kurul sonrası sorularımızı cevaplandıran Dergaz Genel Müdürü Ahmet Yücel Yazıcı, genel kurulun gayet olumlu geçtiğini belirterek “Düzce ve Ereğli bölgesi bizim belediyeler olarak hiçbir sorunumuz olmadığı gayet iyi çalıştığımız yerler. Bu bakımdan zaten çok memnunduk bunun için ayrıca teşekkür ediyoruz. Ereğli belediye başkanımızı da yönetim kuruluna almış olduk. Bundan sonra sanıyorum daha da verimli çalışmalarımız olacak” dedi.
 


GECİKME BORU'YLA ALAKALI

Çelik boruda bir müddet sıkıntı yaşadıklarını kaydeden Genel Müdür Yazıcı, Gölyaka bağlantı hattında yaşanan ve bir müddet önce haberlerimize konu olan hattın bağlanmasında yaşanan gecikmeyle ilgili olarak da :”Saçta bir sıkıntı olduğu için çelik boru 1 ay kadar yapılamadı,şimdi tekrar boru geldi.Çalışmalar tekrar devam ediyor,Kasım ayının sonuna doğru Gölyaka'ya gaz vermeyi planlıyoruz” dedi.

MUSTAFA DOĞAN BİLGİ VERDİ

OSB'lerde doğal gaz probleminin olup olmadığı yönündeki sorumuuz da cevaplandıran Genel Müdür Yazıcı ve İşletme Müdürü Doğan, OSB lerle ilgili gelişmeleri takip ettiklerini belirterek,:”Alan genişliyor sürekli, özelikle o deprem konutlarının alt tarafında yeni imara açıldığı için oralarda yeni yapılaşmalar var.Bizde onları takip ederek her yıl yatırım programına alıp parça parça yapıyoruz oraları.Bu sene de bir kısmını yaptık seneye de devam edeceğiz” dedi

GÖLYAKA 'DA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Gölyaka haricinde herhangi bir talep olmadığını kaydeden her iki yetkili :”Bir takım yakın mahalleler var,köyler var mahalle demeyelim de işte Taşköprü,Ağa mahallesinin altında ki bölge Pınarlar var,Kaynaşlı’ya doğru şehir büyüyor, belediye imar alanları ve imar planı yapıldığı sürece bizim kanunen gitme zorunluluğumuz var.Öncelikle buranın tamamlanması gerekiyor bu süreçlerin tamamlanması gerekiyor.Genel müdürümüzün bahsettiği şehir ile kalıcı konutlar arasında Kazıkoğlu,Kuyumcuhacıali.Kazıkoğlunu bitirdik.Şimdi Nalbantoğlu,Sallar buralarında gaz ağrısınıda muhtemelen yine Kasıma kadar sağlamış oluruz ve vatandaşımızı yakacaktır.Şu anlık bir problemimiz yok.” dedi

YATIRIMIN YÜZDE 40'I KALDI

Bu sene ki yatırımın %60 oranında tamamlandığını kaydeden Genel Müdür Yazıcı , yüzde 40 oranında kalan yatırımda çalışmalar devam eidyor.Düzce merkezde üç tane,bir tanede çelik ekibi olmak üzere toplam 4 ekip,Akçakoca 5 ve Ereğli’de 6 ekip halinde yürüyoruz şuan aslında böyle dışardan bakıldığı zaman 1 ekipmiş gibi gözüküyor ama aslında 6 ekibimiz var.

Şimdi biz ona belki bir şey söylersek Yücel beyde bağışlasın.Şimdi Düzce şöyle bir yapıya sahip..Köylerimiz bu kadar birbirine yakın.Hizmet anlamında birisine verdiğiniz anlamda diğerine gidemezseniz bu iş olmaz.Bunun bir güvenliği bir hatların korunması içerideki önemli konularımızda bir taneside yapılmış hatlarımızın,kaçak kazıların işte vanaların korunması mevzusuda var.Bunların hepside önemli.Sonuçta kontrol edebileceğiniz kadar büyümeniz,gitmeniz gerekiyor.Bizim zorunluluğumuz belediye imar alanı içerişinde kalan bütün bölgelere gitmek zorundayız.Öncelik değil görev alanımız burası. Görev alanımıza girmesi için imar planlarına veya belediyenin mahallesi olmanız gerekiyor.” dedi

SAYAÇLAR DEĞİŞİYOR

Bakanın açıkladığı gibi 2015 de zam yapılmayacağını kaydeden Dergaz İşletme Müdürü Doğan, mevzuat gereği 10. Yılı dolduran sayaçlarımızı değiştirmeye başladıklarını belirterek :”2005 de gaz verdiğimiz için 2015 de yaklaşık Düzce’de 600 tane,Ereğli bölgesinde 200 tane ama 2006 yılında özellikle 2016 da kalıcı konutla ağırlık olmak  üzere toplam 12 bin sayaç değiştereceğiz. Bu kanuni bir zorunluluk olduğu için vatandaşlarımızın bu konuda bize destek ve yanlış anlamaması gerekiyor. Bazen evde olabilir bazen olmayabilir. Ücretsiz değiştiriyoruz.. Biz buna önümüzde ki hafta itibarıyla başlayacağız fakat her sayaç değil 10.yılını dolduran sayaçlar. Artık bu periyodik olarak devam etmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Eylül ayında sayaç okumayacaklarını kaydeden Doğan,  yaz dönemlerinde tüketimler çok düşük olduğu için fatura göndermiyoruz, ağustos ayında okuduk, temmuzda okumamıştık, Eylül de okumayacağız, Ekim de okuyacağız buda herhalde doğalgazın güzelliği olması gerekiyor. En önemli konularımızdan bir tanesi şebekemiz gerçekten büyüdü artık abonelerimizin, vatandaşlarımızın hatlarına nasıl arabasına bakım yapıyorsa, kış dönemi yaklaşıyor kombilerinin bakımlarını, ocaklarının bakımlarını ve şebekemizi hep beraber korumak zorundayız” dedi.
 

Haber:E.TAYHAN