İhale Ay Sonu

Uzun zamandır konuşulan ama bir türlü ihalesi ve yapımı gerçekleşmeyen Katı atık Tesisi ile ilgili Beldiye Başkanı İsmail Bayram net konuştu. Ay sonu itibari ile ihalenin yapılacağını ve hemen ardından inşaatın yapımına geçileceğini söyledi.

Bayram “ Düzce ili belediyeleri katı atık birliği olarak biz ilana çıktık. Ay sonu itibari ile ihalesi yapılacak. Düzce için çok önemli bir tesis. Uzun yıllardır üzerinden çalışılan bir konuydu. Artık nihai noktaya doğru geldik. Projemiz onaylandı. Onaylı projemiz üzerinden ihaleye çıktık. Ay sonu ihalesi gerçekleşip hızlı bir şekilde yapımı başlayacak.” dedi.

1 yılda biter

Bütün belediye ve köylerin çöp sorunu olduğunu bunu çözmek için çalıştıklarını belirten Bayram, tesisin yapımının 1 yılda biteceğini vurguladı.

“ Ben de Ankara'ya gittim. Çevre ve şehircilik bakan yardımcısı Muhammet Balta ile bu konuyu görüştüm. Bakanlığın bu tür tesislerde destekleri oluyor o konuda görüştük. Düzce'yi büyük bir çevre sorunundan kurtaracağız. Önemli de bir yatırımı gerçekleştirmiş olacağız. Bitimi 1 seneyi bulmaz diye düşünüyorum. 1 yılın içinde yatırımı bitirip hizmete açarız diye planlıyoruz. Düzce için hayırlı bir çalışma olacak” ifadelerini kullandı.

 

Haber: M. YILMAZ