40 yaşındaki kadın, yaklaşık bir yıl önce inşaat işçisi olarak çalışmaya gittiği Afrika Gine’de öldürülen eşi Mehmet Şen’in katillerini arıyor.

1 yıl 2 ay önce, Yeni Vakıf Köyü'nde oturan 52 yaşındaki Mehmet Şen, İstanbul’da çalıştığı inşaat şirketi tarafından Afrika Gine'ye gönderilmişti. Otoyol kenarında cesedi bulunan Şen’in Gine’deki evi de darmadağın edilmiş halde bulunmuştu. Cinayete kurban giden 52 yaşındaki Şen’in cenaze haberi Çilimli Yenivakıf Köyü’ndeki evine de ateş gibi düştü. Yaklaşık 1 hafta sonra Gine’den Çilimli’ye bağlı Yenivakıf Köyü’ne gönderilen Şen’in cenazesi burada toprağa verildi. Kocasının kim tarafından neden öldürüldüğünü sorgulayan Kıymet Şen’in, yaptığı girişimlerse sonuçsuz kaldı.


NE BİR SONUÇ NE DE İPUCU VAR!


Gine’de cinayete kurban giden Mehmet Şen’in eşi Kıymet Şen, “1 yıl önce Afrika Gine’de kaldığı evin 1 kilometre ilerisinde otoyol kenarında polis tarafından ölü bulunuyor. Orada hastane morguna kaldırılıyor. Oradaki çalışan Türk işçiler tarafından teşhis ediliyor. Beni arayıp gasp edilip öldürüldüğünü söylediler. 11 gün sonrada toprağa verildi. Evinde hırsızlık olmuş, eşyaları karıştırılmış, fotoğraf makinesi telefonu pasaportu da çalınıyor. Görüştüğüm büyükelçimiz beni Ankara’daki Gine konsolosluğuna yönlendirdiler. Oradan dışişleri bakanlığına gittim. Haber vereceklerini söylediler vermediler. Gine Büyükelçisi 2014 yılının Temmuz ayına kadar beklememi istedi. Ama hiçbir sonuç çıkmadı. Eşim öleli 1 yıl 2 ay oldu. Ne bir sonuç ne de ipucu var.” şeklinde yaşadıklarını anlattı.


EŞİM NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ ÖĞRENMEK İSTİYORUM


İki çocuğunun babası Mehmet Şen’in katil yada katillerinin bulunmasını isteyen Kıymet Şen, tek başına bu savaşı yürütemediğini ifade etti.


“ Eşime kim ne yaptıysa onların bulunmasını istiyorum.” Diyen Kıymet Şen, “Eşim neden öldürüldü öğrenmek istiyorum. Hakkımız varsa da almak istiyorum. General çağrıldı fakat eşime sahip çıkılmadı. Bizim öncelikle istediğimiz katillerin bulunması! Büyükelçimiz yürütüyor, gerektiğinde de tazminat davası açılacağını söylediler. Her ne sebepten öldürüldüyse öğrenmek istiyorum. 1 sene 2 aydan beri net bir bilgi verilmedi. Bir yıldır gecem gündüzüm bir oldu.” Diye yetkililere seslendi.

Haber:S. Kaşkır