Düzce Belediye Meclis üyesi ve Milliyetçi Hareket Partisi grup Başkanı Ercan Katırcıoğlu Düzce Belediyesi’nin atık su bedelleriyle ilgili yaptığı hesap hatasını değerlendirmek adına katıldığı Öncü Ana Haber’de çarpıcı iddialarda bulundu.
Atık su bedellerindeki hesap hatalarını “ yönetim aciziyeti, profesyonel kadrolarla çalışmama” şeklinde yorumlayan Katırcıoğlu, yanlıştan dönülmeseydi büyük ölçekli fabrikaların Düzce’ye gelmeyeceğini belirtti.

BELEDİYENİN SONU İYİ DEĞİL

Katırcıoğlu belediyenin işleyişi ile ilgili kaygılarını ise şöyle dile getirdi: “ Düzce Belediyesi profesyonel kadrolarca yönetilmiyor. Bir önceki dönem çalışanları cezalandırılıyor. Uzman kadrolar gereksiz yerlere gönderiliyor. Verim alınamıyor. Düzce Belediyesi’nde kurumsal yükü taşıyacak kadrolar yok. 2019’da sonu çok iyi değil.”

PARKLARLA İLGİLİ İMARDA AÇIK YAKALADIK

 Düzce’de iki parkın devredilmesi hususunda imarda açık yakaladıklarını kaydeden Katırcıoğlu, “ o mevzuat yapılmadan hiçbir devir mümkün değil. Önümüzdeki günlerde bu konu aktarılacak.  Bu konunun iptali ile ilgili süreci devam ettiriyoruz.” diye konuştu.

TERMİNAL YANDAŞ FİRMAYA VERİLMEYE ÇALIŞIYOR

Düzce Belediyesi’nin kaderine terk edildiğini dile getiren Katırcıoğlu, terminalle ilgili şunları belirtti: “Müteahhit paralarını düzenli ödeseydi, otogar süreci belki de bitmiş durumdaydı. İflas etti diye yandaş firmaya ihalesi yapılmak üzere. Yandaş firmada yüklenici olarak YEYPAŞ’a vermeye çalışıyor.”

Düzce Belediyesinin şirketleri olan YEYPAŞ ve İNTAŞ’IN, belediyeyi sömürdüğünü ifade eden Katırcıoğlu, kiralanan otobüslerle ilgili uçuk rakamları açıkladı:

DÜZCE BELEDİYESİ İFLAS EDEN BİR BELEDİYE

Katırcıoğlu, “ Belediyenin otobüslerinin YEYPAŞ şirketi tarafından 26 bin TL’ye kiralanmasını şiddetle eleştirdik. Piyasa değeri 7 bin - 10 bin TL arasında olması gerekirken, 26 bin TL’ye neden verildiğini YEYPAŞ Genel Müdürüne sorduk. Bize verilen cevap başka firma girmediği için 26 bin TL’den aldık şeklinde oldu. Bu “Düzce Belediyesi’ni kazıklamak bize düştü” demek. 26 bin TL’ye bir yılda yenisini alırsınız. Düzce Belediyesi şuanda kredilerle dönen bir belediye haline geldi. İflas eden bir belediyedir.” dedi.

DÜZCE’DE KÖLE TİCARETİ YAPILIYOR

Katırcıoğlu son olarak Düzce Belediyesi’nin park ve yeşil alanlarla ilgili Denizli’den bir firmayla yaptığı ihale hakkında konuştu.Katırcıoğlu, “ bu firma elemanı dışarıdan getiriyor. Buradan emniyet ve SGK yetkililerine sesleniyorum. İşçilerin GBT ve SGK kontrollerini yapsınlar. 2015 yılında Düzce’de köle ticareti yapılıyor.  İş sağlığı ve iş güvenliğine uygun değiller. Fevzi Çakmak Mahallesi’nde getirilen bu vatandaşların orada uygun ortamda olmamalarına karşı.  Düzce’nin vatandaşı burada işsizken,  dışarıdan işçi getirmelerine karşıyım.  Biz buradan ekmek yiyorsak karşılığını vermeliyiz.  Düzce’nin parası dışarıya peşkeş çekiliyor.” ifadelerini kullandı.