Düzce Belediyesi tarafından şehir içi ulaşımını hızlandırmaya yönelik ulaşım master planı adım adım uygulanıyor. Bu kapsamda Düzce-Muncurlu güzergahına ilişkin ihale çalışmaları tamamlandı  ve Düzce Belediyesi Ulaştırma Müdürlüğü tarafından hazırlanan güzergah meclisin onayına sunuldu. Kasım ayı 4’üncü oturumunda Meclis, yeni ulaşım hattı ve otobüs ihalesi için onay verdi. Böylelikle Düzce Merkez içi, Düzce Üniversite hatlarından sonra şimdi de Düzce Muncurlu hattı ulaşım ağı içine alınıyor. Düzce mücavir sahaları ile birlikte ulaşımı tek bir şemsiye altında toplamak isteyen Düzce Belediyesi tarafından Düzce-Muncurlu hattı için öngörülen güzergah; Düzce Merkez, Yeşilçam, Muncurlu, Altınpınar, Gümüşpınar, Musababa ve Hacıaliler mahalleleri olarak belirlendi.  

Üniversite hattında olduğu gibi Muncurlu hattına yönelik ihaleyi de bu güzergahta uzun süredir hizmet veren kooperatifin alması bekleniyor.

Otopark ihalesi tarihi değişti  

Öte yandan Düzce Belediyesi yenilemek zorunda olduğu için bir ihaleye daha çıkıyor. Şerefiye Mahallesi'nde bulunan ve YEYPAŞ'ın işletmeciliğinde olan Katlı Otopark için daha önce 27 Ekim'de yapılacağı duyurulan ihale şartnamedeki düzenlemeler nedeniyle 10 Aralık Perşembe gününe ötelendi. Hizmet Binası Encümen Salonunda açık teklif usulü artırma yöntemi ile yapılacak ihalede otopark, 3 yıl süreyle kiraya verilecek. 2011 yılında hizmete açılan ve bu tarihe kadar belediyenin şirketi olan YEYPAŞ'ın işlettiği katlı otoparkı ihalede yine YEYPAŞ'ın alacağı tahmin ediliyor.

Haber:C.ÜSTÜNER