Şehir merkezinde ihtiyaç haline gelen modern pazaryeri talebinin karşılanması amacıyla Düzce Belediyesi’nin Sarar Giyim firmasından aylık 185 bin lira bedel karşılığında 10 yıllığına kiraladığı AVM binasını katlı pazaryerine dönüştürme projesinde çözümsüzlük hakim…

Proje beklemede
Yaklaşık bir yıl önce Belediye Başkanı Mehmet Keleş tarafından başlatılan girişimle Hastane Caddesi üzerinde bulunan eski YİMPAŞ AVM’nin yerine planlanan kapalı pazaryeri ve sosyal tesis oluşturma projesi beklemede kaldı. Ardı ardına yapılan açıklamalar ve görüşmeler sonucu hiçbir somut gelişmenin yaşanmadığı bina için belediyenin kasasından para çıkmaya devam ediyor.

Tıkanma yaşanıyor
Belediyenin aylık 185 bin lira gibi bir bedelle kiraladığı binada aylardır çivi çakılmaması Düzce’nin modern pazaryerine kavuşması adına başlatılan çalışmalarda tıkanma yaşandığını gösterdi.

Güney lehine ve aleyhine açıklamalarda bulundu
“Kira çok yüksek!” eleştirileri üzerine konuyla ilgili tartışmaları sonlandırmak için Başkan Keleş, “Kira ile ilgili bir sorunumuz yok. İçerideki toparlayacağımız kira ödeyeceğimiz kiranın üzerinde.” şeklinde açıklama yaparken, Pazarcılar Odası İbrahim Güney, proje için dönem dönem leyhte ve aleyte yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çekmişti.

Oda başkanı önce destek verdi sonra eleştirdi
Oda Başkanı Güney, projenin kamuoyuna duyurulmasıyla beraber öncelikle projeye destek çıkarak “Bölgeye örnek olacak” ifadeleri kullanmış, belediye kanadından ilerleyen süreçte projede uygulanmak istenen düşüncelere karşı çıkarak Keleş’i ağır sözlerle eleştirmişti.

Güney, yakın geçmişte hiçbir somut gelişmenin yaşanmadığı katlı pazaryeri projesi hakkında Öncü Haber’e yaptığı açıklamalarla çözümsüzlük sürecinden duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, sert sözlerle Keleş’i hedef tahtasına koymuştu.

Belediyeye rest çekmişti
AVM binasında faaliyet gösteren marketler zinciri şubesinin 15 bin lira kira ile faaliyetini sürdürmesine dikkat çeken halinde Güney, marketler zincirinin şubesiyle anlaşma olduğu sürece oraya gitmeyeceklerini bildirerek belediyeye rest çekmişti.

Pazarcı esnafını sevindirecek sonuç çıkmadı
Güney’in bu doğrultuda yaptığı son açıklamasının ardından kısa süre sonra ikili Keleş’in makamında projeyi ve pazaryerlerinin genel durumunu masaya yatırarak sorunlara nokta koyma hedefiyle bir araya gelmişti. Güney, bu görüşmenin ardından da bir yıla yakın zamandır hiçbir gelişmenin yaşanmadığı katlı pazaryeri projesiyle ilgili yine pazarcı esnafını rahatlatacak hiçbir açıklamada bulunmadı.

Tüm gelişmelerin ışığında belediyenin kira ödemeye devam etmeyi sürdürürken, pazarcılar odası ile belediyenin hiçbir işlem uygulamadığı proje soru işaretleriyle birlikte belirsizliğini koruyor.