ABD’nin Kudüs’te İsrail Büyükelçiliği açması kararı sonrası sokağa dökülen Filistin halkına gerçek mermilerle katliam yapıp 59 Filistinli’nin yaşamını yitirmesi ve 2 bine yakın yaralının olması ile sonuçlanan katliama sessiz kalmayan Harp Malulü Gaziler, Şehitler ve Yetimler Derneği Düzce Şubesi de sessiz kalmadı.

“Yüreğimiz ve dualarımız Kudüs’te”
Şube Başkanı Gazi Albay Ayhan Metin, “Kudüs, İslam Peygamberi Hazreti Muhammed’in Miraç’a yükseldiği kutsal şehir. Kabe’den önceki kıblemiz. Allah Resulü’nün buyurduğu üzere ‘yeryüzünde Allah için kurulan ikinci mescid” dediği sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şu anda Kudüs’te İslam dinine ve Müslüman kardeşlerimize karşı yapılan zulmü şiddet ve nefretle kınıyor ve lanetliyoruz. Yüce dinimiz için Kudüs’te hayatını kaybeden Müslüman kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz. Ramazanı Şerif-i karşıladığımız bu mübarek zamanlarda yüreğimizin ve dualarımızın Kudüs’te olduğunu ve zamanı geldiğinde de bedenimizle din kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarında olacağımızı belirtmek istiyoruz.”

“İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’nın işgali asla kabul edilemez”
ABD’nin Telaviv’de bulunan büyükelçiliğini Kudüs’e taşımasını haddini aşmak, kendini bilmezlik insanlık, adalet ve hakkaniyete sığmayan bir hainlik olarak tanımlayan Gazi Albay Metin, “Vicdanlarımız Filistinli kardeşlerimize yapılan bu zulmü asla affetmeyecektir. ABD ve İsrail bize göre iki terör devletidir. İslam'ın son kalesi ülkemiz üzerinde ABD ve İsrail gibi, Siyonist güçlerin birçok terör örgütünü maşa olarak kullanıp, ülkemize karşı yaptıkları saldırıların tek amacı İslam'ın son kalesini yıkmaya çalışmaktır. Lâkin bilinmelidir ki bütün bu çabalar ve kirli oyunlar boşadır. Yüce Türk Milleti kanının son damlasına kadar geçmişte olduğu gibi bu günde ve bundan sonrada son ferdine kadar bu kaleyi savunmaya devam edecektir. İslam’ın sancağı asla ve asla kirli ellere oyunlara bırakılmayacaktır. İlk kıblemiz olan Mescid-i Aksa’nın işgali asla kabul edilemez. İsra ve Mirac’ın şehri Kudüs’ün işgali asla kabul edilemez” ifadesinde bulundu.

Haber: H.GÜRSOY