Her yıl 11 Temmuz'da Srebrenitsa Katliamı'nı anma günü olarak mesajlar yayımlanıyor, açıklamalar yapılıyor. AK Parti Kadın Kolları da 81 ilde eş zamanlı olarak katliamın 24'üncü yılı dolayısıyla basın açıklaması düzenledi.



Düzce’de AK Parti İl Binası’nda gerçekleşen basın toplantısında açıklamayı AK Parti Düzce Kadın Kolları İl Başkanı Güler Güneş yaptı. Srebrenitsa Katliamı’nda Sırplar tarafından sistematik işkenceye ve tecavüze maruz kalan Boşnaklar’a Avrupa’nın ses çıkarmadığını belirten AK Parti Düzce Kadın Kolları İl Başkanı Güler Güneş, şunları kaydetti:

‘Srebrenitsa’da yapılan soykırımı kınıyoruz’

“Bugün 11 Temmuz 2019… AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Teşkilatı olarak Srebrenitsa katliamının 24. yıl dönümünde 81 il Kadın Kolları Başkanımız, yurt içi ve yurt dışındaki tüm teşkilat mensuplarımız, 4 milyon 700 bin üyemizle birlikte Srebrenitsa’da yapılan soykırımı kınıyoruz.”



‘İnsanlığın utanç vesikasıdır; unutulmamalıdır’


Srebrenitsa’da yaşananların unutulmaması gerektiğini belirten Güneş, konuşmasına şöyle devam etti:

“Srebrenitsa insanlığın utanç vesikasıdır; unutulmamalıdır. AK Parti, dünyanın herhangi bir yerinde yaşanan zulümden ve adaletsizlikten uluslararası kamuoyunun sorumlu olduğuna inanmış ve bu yüzden ‘HERKES İÇİN ADALET’ ilkesini temel almış bir harekettir. Bugüne kadar toplumları birbirine düşüren ırkçı, İslamofobik, etnik nefreti körükleyen ideolojilerden insanlık adına hiçbir kazanım elde edilmemiştir. Geleceğe umutla bakabilmenin yolu; huzuru, refahı, adaleti ve insanı temel alan çalışmaları kendimiz kadar başkaları içinde istemekten geçmektedir. Srebrenitsa’da yaşanan soykırımda gerçek suçluların hukuk karşısında hesap vermesini, adaletin yerini bulmasını istiyoruz. Katliamda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Srebrenista Annelerinin ve tüm Boşnakların başı sağolsun.”



‘Yakın tarihin en büyük insanlık trajedisi’


Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü de Srebrenitsa katliamının 24'üncü yılı dolayısıyla yayımladığı mesaj da şu ifadelere yer verdi:

"İkinci Dünya Savaşı sonrasında yaşanan ve yakın tarihin en büyük insanlık trajedisi olarak kabul edilen Srebrenitsa katliamı tarihimizde kara bir leke olarak yerini almıştır. Binlerce Müslüman Boşnak kardeşimizi hunharca katleden ve Dünya devletlerinin sessiz kaldığı bu acı olayın üzerinden 24 yıl geçse de hem Bosnalı din kardeşlerimizin hem de Aziz Milletimizin acısı hale tazedir. Böyle bir vahşetin bir daha yaşanmaması temennisi ile katliamda yaşamını yitiren binlerce Müslüman'a Allah'tan rahmet diliyor, Boşnak Milletine başsağlığı dileklerimi iletiyorum."
 
Haber: H. DURNA