KELEŞ BAŞBAKAN'IN BİZE EMANETİDiR
33 DOSYA HADİSESİ DOĞRU DEĞİLDİR.


Mehmet Keleş'in Ak Parti‘den aday gösterilmesi ile gündeme gelen Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu’nun, Keleş hakkındaki yolsuzluk dosya iddialarını ilk kez Yakın Plan programında birlikte cevapladılar. Bizim bir kavgamız yok ancak bunu bekleyen çok insan var aynı ailenin içinde yaşıyoruz diyen Kaşıkoğlu sadece o dönem birtakım görüş ayrıkları yaşadıklarını savundu.


"Bazı konulara bakış açımız farklı idi, şimdi aynı şeyi İsmail Bayram ile ilgili de yapmaya çalışarak kavgalı olduğumu iddia ediyorlar. Sayın Keleş bir dönem dinlendirildi. Kendisi Başbakanımızın bize emanetidir. Çok daha donanımlı bir başkan adayı olarak bizlerle birlikte. Biz bunlara takılmıyoruz, Düzce'nin geleceğine bakıyoruz. 33 dosya hadisesi doğru değildir.” dedi. “Başımızın üzerinde yeri vardır. Tek hedefimiz kol kola güçlerimizi birleştirip hizmet vermektir. Görüş ayrıklarımız dün oldu, yine olabilir. Yollar farklı; amaç aynıdır. Bunlar kasıtlı yapılan dedikodulardan ibarettir." dedi.

KAVGAMIZ YOK

 
Ardından dosya tartışmaları ile ilgili konuda Keleş açıklamalarda bulundu. “Geçmiş geçmişte kaldı. Bizim birbirimizin yüzüne bakamayacak kavgalarımız olmadı” diyen Keleş, “Görüş ayrılıklarımız olmuş olabilir. Bugün itibariyle parti içinde böyle bir kavga söz konusu değildir.” dedi.


"Bir buçuk iki aydır sokaktayım. Bana bunu soran kimseye rastlamadım. Bunu konuşan çarşıda 3-5 insan var. Ak Partili olmayan bu kişiler siyasi menfaatler doğrultusunda hareket etmektedir. Yolsuzluk doyası diye böyle bir durumun gerçekliği yoktur. Eğer olsaydı ben bugün burada olamazdım. Düzce’ye hizmet etmek için öne geç demişler. Bize kavga etmek yakışmaz."dedi.

KAŞIKOĞLU "ACİZ MUHALEFET"

Ak Parti’nin il seçim bürosu açılışında konuşma yapan Milletvekili Fevai Arslan, Başbakan'ı övmek adına telaffuz ettiği "Allah’ın bütün vasıflarını üzerinde taşıdığı bir Başbakanımız var." şeklinde kuruduğu cümle ile ilgili ilk ve son kez Yakın Plan programında konuştu. “Değil dil ile söylemek; kalpten bile geçirseniz şirke girer. Bunun bilincindeyim.” diyen Arslan, “Farkında değildim. Bile bile böyle bir cümle kullanmam mümkün değil.” Dedi. Arslan “Bunun üzerinden diğer partilerin siyasetin çıtasını bu şekilde düşürüp partimize ve Başbakanımıza gönderme yapması beni çok üzmüştür.” dedi.
Ardından Arslan'ın konuşma yaptığı esnada orada bulunan bir kişi olarak İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu da bu hususta değerlendirmede bulundu; Kaşıkoğlu muhalefete “aciz” ithamında bulunarak buradan nemalanmak istediklerini vurguladı ve Başbakan sevdalısı olduklarını bir kez daha yineledi.