Düzce’de resmen trafik terörü yaşanıyor. Son günlerde ardı arkası kesilmeyen trafik kazaları da bunun en büyük göstergesi. Kazaların büyük çoğunluğu da kontrolsüz kavşaklarda meydana gelmesi dikkat çekiyor. Yaklaşık her üç kişiden birinin araç kullandığı şehir merkezlerinde bir çok noktada trafik sinyalizasyon lambası bulunmaması büyük sıkıntı oluşturuyor. Kuyumcuzade Bulvarı Eski Sanayi Çarşısına girişi, Rıhtım Caddesi Aydınpınar Caddesine bağlayan kavşak ve Mehmet Akif caddesi üzerindeki kavşaklar sayabildiklerimiz…

 

 

Yaralamalı ya da maddi hasarlı kaza yaşanmadan gün geçmeyen bu mevkiiler son dönemde Düzce’nin en çok kaza yaşanan bölgesi haline geldi.

Şehirdeki kavşakların, yol ayrımlarının çoğunda trafik lambaları mevcut değil. Işıklı uyarıcıların bulunmadığı bu kavşaklarda sürücülerin “yol benimdir” anlayışı ile hareket etmeleri de kazaları beraberinde getiriyor. Mehmet Akif Caddesi üzerinde bir restoranın güvenlik kamerasına yansıyan kazalarda, Düzce’de “trafiğin Allah’a emanet“ olduğunu gözler önüne seriyor. Bazen ufak sıyrıklarla araçların birbirine teğet geçtiği kavşakta, bazen kazalar maddi ya da yaralamalı bir şekilde son buluyor. Yere savrulan bisiklet ve motosikletlilerin yanı sıra hurdaya dönen araçları güvenlik kameraları saniye saniye kaydediyor.

Yeterli uyarı tabelalarının bulunmadığı kontrolsüz kavşakların kazalar için kara noktalardan olduğunu restorantın güvenlik kameralarının kaydettiği sayısız görüntüler de ispatlıyor. 

Haber: S. KAŞKIR