Kaya'nın “Kamuoyuna Duyuru” başlığı altında kendi gazetesinde de yayınladığı açıklama şöyle: “Basın camiasında birkaç gündür çıkan ve dolaylı olarak da olsa bizi de ilgilendiren bazı haberler bizi son derece rahatsız etmiş ve üzmüştür. Bu konuda kamuoyunu da yanlış izlenimlere sokmamak için bu konudaki açıklamamızın yapılması uygun ve zorunlu görülmüştür. Bilindiği üzere Pusula Gazetesi Mart 2009 tarihinden itibaren gazetemiz matbaasında basılmakta idi. Son dönemlerde basın camiasında yaşanan fevri çıkışlar neticesinde sert ve kırıcı açıklamalar yaşanmıştır. Bu dönemde yaşanan bu sertliklerin içinde benimde bulunduğum, hatta bazı haberleri de benim yaptırdığım ile ilgili çeşitli kişilerden bir çok eleştiri aldım. Bu yanlış anlamaları ortadan kaldırmak maksatlı olarak Pusula Gazetesi 'Sahibi Mustafa Armutçu'dan kendisine yeni bir matbaa bularak beni rahatlatmasını istedim. Kendisi de bir süre daha gazetesini basmamı, bu arada da yeni bir matbaa bulacağını söyledi. Biz de bu süre içinde Pusula Gazetesi'ni basmaya devam ettik.
Bazı basın kuruluşlarında bazı kişilerin baskı yaptıklarına ve bizim de bunlara boyun eğerek gazete baskısını durdurduğumuza dair yapılan haberlerde bazı telaffuz edilmektedir. Bizim konuşmamızda hiçbir şekilde isim telaffuz edilmemiştir. Dolayısı ile bu isimlerin konuşulması da tümüyle yersizdir.
Bütün basın mensubu arkadaşlarımızı da büyük önem verdiğimiz basın mensupları mensupları dayanışması içinde olmaya, kendi aralarında olabilecek olan husumetlere de bizi alet etmemelerini özellikle rica ederim. Saygılarımla.”