Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Sivil Toplum Platformuna mensup 23 Sivil Toplum Kuruluşunun katılımıyla gerçekleştirilen ve 25 öğrencinin katıldığı Siyer-i Nebi ile İlmihal yarışmalarında dereceye giren 200 öğrenci için 18 Temmuz Kapalı Spor Salonu’nun da ödül töreni yapıldı.

Yarışmaya katılan öğrenciler Düzce İl Müftülüğü tarafından sağlanan Hz. Muhammed’in hayatını anlatan Siyer-i Nebi kitapları okuyarak sınava girdi. Sınavda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarafından verildi. Düzce Sivil Toplum Platformu tarafından organize edilen gece Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Düzce Belediyesi Mehteran Takımı kulakların pasını silen bir gösteri gerçekleştirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlatılan sinevizyon gösterisinin ardından protokol konuşmalarına geçildi. Düzce Valisi Ali Fidan, yarışmada başarılı olanları ödüllendirmenin önemli olduğunu söyledi. Fidan, “Peygamberimizi anmak bir haftayla bir haftayla sınırlı değil. Bir yıl boyunca çalışmaların bir muhasebesi bir hazırlığıdır. Bu dönemde yapılan başarılı çalışmaları ödüllendirmek, onları motive etmek bu haftada yaptığımız en önemli etkinliğimiz.” dedi.

Fidan, Hz.Muhammed’in mesajlarının daha iyi anlaşılmasıyla toplumun daha huzurlu olacağını söyleyerek 25 bin öğrencinin evine giren Siyer-i Nebi kitabının girdiğini ifade etti. Düzce İl Müftüsü Selami Emen, yarışmaya katkı sağlayan kurum ve kuruluşları belirterek emeğe geçenlere teşekkür etti. Emen, yarışmaya katılımın artarak devam etmesi temennisinde bulundu. Düzce Sivil Toplum Platformu adına söz alan Sivil Toplum Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Halis Kırca da öğrencileri verilecek ödülleri açıkladı.

Protokol konuşmaları sonrası ilk olarak 7. ve 8. sınıflar arasında yapılan yarışmada 1. Olan öğrenciye ödülü Vali Ali Fidan takdim etti. Ödül töreni dereceye giren diğer öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sürdü.

Haber:Y.SEVER