Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Kayıkçı marketler yasasının bir an önce çıkmasını bekilyoruz. Bu konuda milletvekillerimize sürekli bilgiler veriyoruz. Bunun hızlanması gerekiyor. Aksi halde esnaf ve sanatkarlar çok daha zor günlerle karşı karşıya kalacaklar dedi.
Büyük alışveriş merkezlerinin her türlü ürünü sattığını yasa çıkmazsa yakın zamanda otomobil bile satabileceklerini dile getiren Kayıkçı komisyonlarda görüşülen parakende yasası bir an önce çıkmalı dedi ve hükümete seslenerek her türlü açılımı yapıyorsunuz. Çok güzel çalışmalar bunlar ama yeterli değil. Biz esnaf açılımı işsiz açılımı istiyoruz ve buda mutlaka yaılmalı dedi.
Düzce'de kiraların çok yüksek olduğundan yakınan Kayıkçı esnaf sanatkar iş yapamıyor. Bir dükkan yılda üç dört kez kiracı değiştiriyor. Bu nedenle tüm Düzce olarak bu yükün altına omuz vermeliyiz. Mal sahiplerimizden ricam bu geçiş döneminde kiraları belli ölçüde düşürsünler ve herkesin ödeyebileceği rakkamlara çeksinler dedi.
TOKİ'nin lüks konut yamasının yanlış olduğunu belirten Birlik Başkanı sosyal konut yapmalı lüks konut yapınca inşaat sektörünün önünü kapatıyor. TOKİ'nin yaptığı normal konutlar sayesinde Düzce'de ev kiraları 200 liraya kadar düşecek TOKİ'nin yaptığı en güzel iş sosyal konut lüks konutları bıraksınlar inşaat sektörünün önünü kapatmasınlar dedi.