Başbakan'ın esnaf ve sanatkarlara yönelik değişim dönüşüm ve destek planı hakkında dün yaptığı açıklamaları değerlendiren DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı sayın Başbakanımıza esnaf ve sanatkarım adına teşekkür ediyorum 3d stratejik eylem planı bizleri çok mutlu etti dedi. Kayıkçı, “Ekonomik olarak zor yıllar geçiren küçük esnaf ve sanatkarlar uzun zamadır Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden çıkması beklenen marketler yasasını bekliyordu. Bu yasaya büyük umut bağlayan küçek esnaf ve sanatkarlar Başbakan'ın Cumartesi günü yaptığı açıklamaları pür dikkat takip ettiler. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafndan değişim dönüşüm destek planı açıklamaları hakkında görüşlerini beyan eden Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birilği Başkanı Mustafa Kayıkçı, “Başbakanımıza esnaf ve sanatkarlarımız adına çok teşekkür ediyoruz. Eksikleri yokmu var. Ancak yılladır bu konuda bir çalışma yapılmasını bekliyorduk nihayet gerçekleşiyor ve esnafımız için çok yararlı olacağını düşünüyorum” dedi.
Tüm meslek dallarında pek çok esnaf ve sanatkarların halen sefte yapmadan işyerini kapattığını ve çok zor günler geçirdiğini belirten Kayıkçı “kamyonvcu esnafımız, taksicimiz, işyerinin kirasını veremeyenler evine ekmek götürmekte zorlanıyor. Tüm bunlara karşın bizim yıllardır sesimizi duyurmaya çalıştığımız konularda Ankara sesimizi duydu ve çok sayıda Bakanla birlikte Başbakanımız çıktı ensaf ve sanatkarların gelceği konsunda yapılan çalışmaları anlattı.
Yeterlimi? değil. Ancak bir yerden başlanması gerekiyordu. Bu oldu ve devamınında geleceğini söyledi. bunlar bizim için büyük artılardır” dedi.