Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birilği'nin 4. olağan genel kurulunda 4 yıllık görev süresinde birlik olarak yaptıkları hizmetleri anlatan başkan Mustafa Kayıkçı, Düzcemiz, ülkemizde konuşulan 22 çeşit değişik dilin ve lehçenin konuşulduğu, kardeşce yaşamaktan zevk alınan, dayanışmanın yüksek olduğu bir ildir dedi.
21 Aralık 2005 tarihinde genel kurulda bu kutsal görevin başkanlığına bizi layık gördüler diyen kayıkçı, “bizlerde bu sorumluluk duygusu ile 4 yılımızı şerefimiz bilip Düzce esnaf ve sanatkarlar odaları birilğimimize bağlı 27 odamıza aynı yakınlıkta olduk. Birliğimizi 9 aylık bir denetim sonucunda ıso 9001 2008 kalite yönetim sistemi ile taçlandırdık, Bizler esnaf ve sanatkarlar teşkilatı olarak Düzce'nin kalkınmasını ve tercih edilen bir yer olmasını istiyoruz. Esnaf ve sanatkarlarımızın feryatlarınında duyulmasını istiyoruz. Bunun için hükümetimizin açıkladığı 3D planını önemsiyoruz ve hızla hayata geçirilmesini bekiloyruz” dedi.
Kongreye katılan Vali, Milletvekilleri, Belediye başkanları ve TESK Genel Başkanı'na esnaf ve sanatkarlara verdikleri desteklerden dolayı teşekkür eden birlik başkanı, “sizler destek verdiniz bizler çalıştık ve tohumları ektik. Amacımız Düzce'nin ve Düzce esnafının kalkınmasıdır” dedi ve sözlerini bir dörtlükle bitirdi.
Tohum saç bitmezse toprak utansın,
Hedefe varmayan mızrak utansın
Hey gidi küheylan koşsana sen,
Çatlarsa doğuran kısrak utansın.
Kayıkçının bu sözleri kurula katılanlar tarafından uzun süre alkışlandı.

Haber; H. KAYA