15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü olması nedeniyle Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odası (DESOB)’na bağlı 27 meslek odası ve sivil toplum kuruluşlarının yaptığı yazılı basın açıklamasında hain darbe girişimi kınanarak birlik ve beraberlik mesajı verildi.

“Nasıl bir millet olduğunu bir kez daha gösterilmiştir”
DESOB ve bağlı bulunduğu 27 meslek odası adına konuşma yapan DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı darbe girişiminin ardından ülkemizin büyük bir travma geçirdiği, ülke ekonomisinin de kötü etkilendiğini belirterek şu ifadelerde bulundu:

“15 Temmuz FETÖ kalkışması, asırlardır süren saldırı ve habis senaryoları en vahşi, en acımasız türüdür. Türk milleti işgali engellemiştir. Bu yapı uluslar arası darbe girişimi, hain satılmış bir FETÖ terör örgütünün Türkiye'yi yıkma, ele geçirme, diz çöktürme, mahkum etme teşebbüsü harekatıdır. Ayağa kalkan diriliş ruhu, milleti diri diri yakma ve toprağa yatırmak isteyen hainler, ve arkalarındaki güçleri yerle bir etmiştir. 15 Temmuz'da asker kamuflajına giren bir avuç hain tepelenmiştir. İstiklalimize göz diken, varlığımıza diş bileyen barbarlar püskürtülmüştür. Dünya Türk Milletinin nasıl bir millet olduğunu bir kez daha gösterilmiştir. Bu itibarla 15 - 16 Temmuz kanımızla Türk tarihine hain harçlı saldırısı olarak düşülmüştür.”

DESOB basın açıklamasının ardından bayraklar sallayarak “Ölürüm Türkiye’m” türküsünü söyledi.

“Türk Halkı tarafından bertaraf edilmiştir”
Türkiye Cumhuriyeti Devletinin varlığına ve Milletimizin birliğine kastedilen hain darbe girişiminin birinci yıldönümü dolayısıyla Düzce Barosunun yaptığı yazılı basın açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi:

“15 Temmuz darbe girişimi, hukuka ve demokrasimize karşı yapılmış kanlı bir terör saldırısıdır. Ne var ki bu saldırıyı gerçekleştirenler, yüce Türk milletimizin dirayetini ve bu halkın Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Cumhuriyetine ne pahasına olursa olsun sahip çıkacağı gerçeğini göz ardı etmişlerdir. Nitekim bu ağır ve organize saldırı, Türk Halkı tarafından bertaraf edilmiştir. Hain darbe girişimini Düzce Barosu olarak bir kez daha şiddetle kınıyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimize de geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.”

“Hain darbe girişimini şiddetle kınıyoruz”
Düzce Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın yaptığı yazılı basın açıklamasında ise şu ifadeler kullanıldı:

“Demokratik yaşama yönelik yapılan her girişim, demokrasinin gerilemesine neden olmaktadır. 15 Temmuz’da halkımızın ülkesine, cumhuriyete, laikliğe ve demokrasiye sahip çıktığını göstermiştir. Demokrasiye olan inancımız ve kararlılığımızla, inadına demokrasi diyoruz. Demokrasi ve Mili Birlik Günü dolayısıyla şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyor, hain darbe girişimini şiddetle kınıyoruz.”

“Tarihin şerefli sayfalarına adını yazdırarak ölümsüzleştirdiler”
Düzce Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nun 15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajla şu ifadelere yer verildi:

“15 Temmuz Türk Milletinin demokrasiyle yaşama özgürlüğüne, Türkiye Cumhuriyeti’nin içte ve dışta bağımsızlığına, ülkemizin huzur ve refahına göz diken hain çetenin 15 Temmuz gecesinde yapmaya çalıştığı kalkışmayı sokakla dökülen genç, yaşlı, kadın-erkek, Türk Milletinden milyonların bastırdığı bir destandır. Demokrasi şehitlerimiz, tarihin şerefli sayfalarına adını yazdırarak ölümsüzleştirdiler. İnşallah bu millet böyle bir alçaklığı bir daha yaşamaz.”

Haber: Ö. YILMAZ