Beyköy Belediyesi'nin küresel ısınma nedeniyle azaldığını zannettiği içme suyunun kayıp olduğu ortaya çıktı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Beyköy Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz, yaşadıkları su sıkıntısının yaz aylarında başladığı belirtti. Sudaki azalma nedenini küresel ısınmaya bağladıklarını ifade eden Yılmaz, yaşanan sıkıntının sonbahar ve kış aylarında da devam etmesi üzerine inceleme başlattıklarını söyledi.

Yılmaz “ Bu yaz Beyköy'de bazı mahallelerde su sıkıntıları yaşadık. Yaşadığımız bu su sıkıntıları küresel ısınmaya bağladık. Daha sonra sonbahar ve kış aylarında da su sıkıntılarının hala devam ettiğini gördük. Bu nedenle bazı çalışmalar içerisine girdik ölçümler yaptık. Yaptığımız ölçümlerde Beyköy Belediyesi'nin kullanmış olduğu depoların su girişinin saniyede 10 litre olduğunu tespit ettik. Ancak abonelerimizde yapmış olduğumuz endeks okuma sonuçlarına göre ortalama aldığımızda kullanımın 5 litre olarak çıktığını gözledik.” ifadelerine yer verdi.

Yapılan incelemeler sonucunda saniyede depoya gelen 10 litre suyun yarısının kayıp olduğunun tespit edilmesi üzerine Başkan Mustafa Yılmaz, çeşitli mahalle ve cadde girişlerine sayaçlar taktıklarını, sayaçların arkasındaki abonelerle de haftalık endeks okuması yapacaklarını ve bu şekilde sorunun nereden kaynaklandığını tespit etmeye çalışacaklarını söyledi. Ciddi bir su kayıplarının olduğunu vurgulayan Yılmaz “ Bu sıkıntının kaynağını bulmamız gerekiyor. Beyköy'ün suyu mevcut nüfusunun 3 katına yetecek düzeyde” şeklinde konuştu.

Sorunun kaynağının mutlaka bulunacağını vurgulayan Yılmaz, gerekirse ilave su takviyesi de yapacaklarını belirtti.