Cumartesi günü yapılan ve AK Parti Düzce Milletvekilleri Yaşar Yakış, Celal Erbay, Metin Kaşıkoğlu'nun da katıldığı Merkez İlçe Teşkilatı toplantısında Japonya'yı örnek göstererek yaptığı açıklamalarla Milletvekili Yaşar Yakış gündeme oturmuştu. Yakış'ın yaptığı açıklamaları ve toplantıyı AK Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay da değerlendirdi.

“Seviyeli bir beyefendidir.”

Yakış'ın açıklama yaptığı sırada orada olmadığı için yorum yapmanın yanlış olacağını belirten Erbay, “Yaşar Beyi uzun süredir tanıyorum. Kendisi seviyeli bir beyefendidir. O öyle açıklama yaptıysa onun bakış açısıdır. Yalnız şunu demek istiyorum ki her birimiz parti üyesi olarak vatandaş olarak kendimize reva gördüklerimizi başkasına reva görelim. Kendimize reva görmediklerimizi de başkalarına reva görmeyelim “şeklinde konuştu.

“Geçmişe dönüp kendimizi yaralamamalıyız.”

Yapılan toplantıyı ve yerel seçimleri de değerlendiren Erbay, “Bana toplantıda söz verdiklerinde ben şöyle konuştum. Seçim bitmiştir, 29 Mart geride kalmıştır. Geçmişe dönüp birbirimizi yaralayacak, saygı ve sevgiyi zedeleyecek açıklamalarda bulunup prim yapmaya çalışmak bize zarar verir. Seçimlerde yüzde 20 oranında oy kaybettik. Kayıplarımız fazla. Bu nedenle de yaralıyız. Ama seçimler geride kaldı ve artık o günleri geride bırakmalıyız.” ifadelerini kullandı.