Vergi Haftası nedeniyle Düzce Defterdarı Erol Pişkin ve Defterdarlık çalışanlarının ziyaretleri sürüyor. Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası, TSO ve DESOB ziyaretleri sırasında yeni vergi uygulamaları hakkında bilgiler verildi.

Serbest Muhasebeciler Ve Mali Müşavirler Odası ziyareti sırasında Başkan Remzi Günal Düzce İl Defterdarı Erol Pişkin’e teşvik uygulanan illerde asgari geçim indiriminin nasıl uygulanacağı ile ilgili belirsizliği anlattı. Pişkin ise sorunun oldukça karışık olduğunu, Devlet verse daha önce teşvik verdiği kuruluşa asgari geçim indirimi kadar yeniden teşvik vermiş olacağını, İşveren verse teşvik miktarından bunun düşülmüş gibi görüneceğini belirtti.

Defterdarlık Heyeti, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretinde Başkan Metin Büyük ve TSO Meclis Başkanı Metin Uzun tarafından çiçeklerle karşılandı. Düzce İl Defterdarı Erol Pişkin,  burada yaptığı konuşmada, verginin bir zorunluluk olarak değil, gönüllü olarak verilen hayati bir şey olduğu bilincini yerleştirmenin önemine dikkat çekti. Düzce’nin vergi sıralamasında 40 ila 42’nci sıralarda olduğunu ifade eden Pişkin, daha ileri bir sıralamaya girebileceklerini, ancak deprem sırasında bazı sahte belgeler kullanan, tahakkuklarında bulunduğu halde tahsilatlarında bulunmayan bazı şirketlerin  tahsilat oranını düşük gösterdiğini söyledi.

TSO Başkanı Metin Büyük de  Vergi öderken, herkesin vergi ödeyip ödemediği ve devletin bu vergileri yerinde kullanıp kullanmadığı ile ilgili endişe duyduklarını, Türkiye’nin ekonomisinin yüzde 50’sinin kayıt dışı ekonomiden oluşturduğunu, bunun da mükellefin sırtına ilave bir yük bindirdiğini söyledi.

Defterdarlık heyeti, TSO ziyaretinin ardından Düzce Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği’ni de ziyaret ettiler.