Düzenlediği basın toplantısında okullarda alınan kayıt paraları ile ilgili açıklamalar yapan Vali Şahin, kayıt yaptırırken velilerden kayıt parası adı altında para alınmaması konusunda okul müdürlerini uyardı.

“Anayasa zorunlu eğitimi parasız kılmış. Bu bir anayasa emri. Ücret talep edilmeyeceğine dair Bakanlık açıklama yaptı. Okullarda kayıt yapılırken kesinlikle velilerden para talep etme gibi bir ilişki içerisine girmeyin. Tabi okul aile birlikleri var. onlar da bazı masrafları bağışlara bağlı olarak karşılıyor. Tabi bu bağışlar olabilir ama velinin içinden gelecek. Yoksa zorla kimseden para alınmayacak. Biz de okul idarecilerimizi bu tür talep ilişkisi içerisine girmemeleri konusunda uyarıyoruz.”

"AFRİKA İÇİN YARDIM KAMPANYASI BAŞLATTIK"

Afrika’da yaşanan açlık ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Şahin, insanların Afrika’da hayatlarını devam ettirmeye çalıştığını ve Türkiye’nin bu duruma duyarsız kalmadan hemen yardıma koştuğunu ifade etti.

“İnsanlar orada yaşamaya çalışıyorlar. Türkiye bu duruma duyarlı davrandı. Hatta örnek teşkil edecek bir duyarlılık gösterdi. Yardım kampanyaları başlatıldı. İlimizde de bu konu ile ilgili Valilik bünyesinde bir komisyon kuruldu. Herkesin bu duruma duyarlı davranacağını ve vatandaşların yardım edeceğini düşünüyorum. Düzce zor zamanın ne demek olduğunu biliyor. Zor zamanda kendine nasıl yardım edildiyse Düzce’de yardımlarını esirgemeyecektir. Biz yardım yapılmasının hazzını yaşamalıyız. Bizim bünyemizde müftülük yardım kampanyalarını yürütüyor. Sivil toplum kuruluşları bu konuya bir hayli duyarlı. Bu kampanyalar sona erince toplu bir açıklama yapacağız.”

Haber; R. BAL