Eylül Ayı KADİM Toplantısı, Vali Zülkif Dağlı başkanlığında gerçekleştirildi. İlgili kurum müdürlerinin katılımıyla Valilik Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak bir süre önce kurulan Göçmen Sağlık Birimi’nin sunduğu hizmetler ele alındı. “Göçmen Sağlığı Birimi”nin Aziziye Mahallesi’nde bulunan Düzce Toplum Sağlığı Merkezi binasında hizmet vermeye başladığı belirtilirken, böylelikle göçmen vatandaşların sağlık hizmeti almaları için tek noktadan ve tercüman sorunu yaşamadan tedavi olabilecekleri bir hizmet birimi devreye girdiği vurgulandı.

Toplantının diğer bir gündem maddesini ise ilkokul, ortaokul ya da lise çağında olmasına karşılık önümüzdeki hafta başlayacak yeni eğitim dönemi için okullara kaydı yaptırılmayan yabancı uyruklu genç ve çocuklar oluşturdu.  

2017-2018 eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte okul çağındaki Suriye ve diğer ülkelerden gelen vatandaşların eğitim ve öğretime devam etmesi gerektiği üzerinde duran Vali Dağlı, okul çağına gelmiş çocukların tespit edilerek okula başlamaları için aileler ziyaret edilmesi talimatı verdi. Ayrıca ziyaretlerde eğitim sistemi hakkında ailelere bilgilendirmeler yapılmasını isteyen Vali Zülkif Dağlı, bu sayede okula yeni başlayan öğrenciler ve ailelerinin bilinçlenmesinin sağlanacağını aktardı.

Ayrıca yaz dönemi boyunca Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde devam eden Türkçe Dil Kursları ile öğrencilerin okula hızlı bir şekilde uyum sağlamasının hedeflendiği bildirilerek, daha etkili bir eğitim – öğretim dönemi geçirmeleri hususunda çalışmaların devam ettiği ifade edildi.

Haber:C.ÜSTÜNER