Üniversite öğrencisi olacak olan adaylar 23 Mart Pazar günü Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile üniversiteli olma maratonuna başlamış ve sonuçların açıklanması ile birlikte 7-17 Temmuz arasında tercihlerini gerçekleştirmişlerdi. Sonuçların açıklanmasının ardından yerleştikleri üniversiteleri belli olan adaylar, şimdi kayıt gününü bekliyor. Üniversiteli olan gençlerin kayıt dönemi 1 Eylül’de başlayarak, 5 Eylül’de sona erecek.



Lise son sınıfta olup da üniversiteyi kazanan, fakat sınıfta kaldığı için üniversiteye kayıt yapamayan yaklaşık 200 bin öğrenciye verilen sınav hakkının ardından Milli Eğitim Bakanlığı, bu öğrenciler için bir kolaylık daha getirdi. Eylül ayının 3'üncü haftasında sorumluluk sınavına girecek öğrencileri 'kayıt olamama' korkusu sarınca Bakanlık devreye girdi. 1-5 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan kayıtlar, bu durumda olan öğrenciler için 7 Kasım tarihine kadar ertelendi.


Üniversite kayıtlarının son bulması ve akademik takvimin başlamasıyla Düzce öğrenci akınına uğrayacak. Fakat Düzce henüz yeni misafirlerini ağırlayacak yurt sorununu çözemedi. 8.yılında hızla büyümeye devam Düzce Üniversitesi’nin daha tercih edilebilir olması için barınma sorununun bir an önce çözülmesi gerekiyor. Her sene yeni açılan bölümlerle daha fazla öğrenci nüfusuna hitap eden Düzce Üniversitesi’nin barınma sorununun halledilmesi Düzce ekonomisine daha fazla katkı sağlayacak. Ancak yurt konusunda projeler açısından somut bir adım atılmış değil. Ev kiralarının da yüksek olduğu Düzce’de gelecek öğrencileri zorlu bir yıl bekliyor.

 

 

Haber: S. Dervişoğlu