23777

23 Kasım gecesi Yığılca Geriş Köyü'nde çıkan yangın adeta yürekleri yaktı. 3 ailenin evsiz kaldığı bu yangında ailelerden biri Düzce'de bulunan evine taşındı ancak diğer ikisi köy okulu ve köy kahvesinde kalıyor. Kış evsiminin bu zor günlerinde köy kahvesinde ve köy okulunda yaşayan iki aileyi Kaymakam yanlız bırakmadı. Yığılca Kaymakamı Nuri Gezici'nin olay yerinde yaptığı tespitler, proje halinde Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'ne gönderildi. Proje finansmanı aşamasında Vali Vasip Şahin ve Milletvekillerinin büyük desteğini gördüğünü söyleyen Kaymakam Gezici, evsiz kalan ailelerin kısa sürede evlerine kavuşacağını söyledi. Bugün yangının çıktığı Geriş Köyüne giden Yığılca Kaymakamı Nuri Gezici, evlerini kaybeden aileleri ziyaret etti. İlk olarak köy kahvesinde kalan Mustafa ve Güliser Gümüş çiftini ziyaret eden Kaymakam Gezici, ailenin sorunlarını dinledi.

23778

Yaşadığı o korkunç geceyi anlatan 56 yaşındaki Mustafa Gümüş, elinde avucunda olan herşeyini yangında kaybettiğini söyledi. Güliser Gümüş ise, sıcak bir yuva istediklerini söyleyerek, “ Kaderimiz buymuş. Böyle bir felaket yaşayacakmışız. Yardım eden herkesten Alah razı olsun.” ifadelerini kullandı. Ancak Kaymakam Nuri Gezici, en başından olduğu gibi yine onların yanındaydı. Ellerinde gelen yardımı yaptıklarını söyleyen Gezici, evlerini kaybeden ailelere de yeni ev yapılacağını ifade etti. Gezici, Aileye yiyecek ve yakacak gibi temel ihtiyaçlar konusunda her türlü desteğin sağlandığını söyledi.

23779

Köy kahvesinde bulunan ailenin yanından çıkarak Köyde bulunan Griş İlköğretim Okulu'nda kalan diğer ailenin yanına giden Kaymakam Nuri Gezici, onlarında sorunlarını dinledi. En son 2007 yılında eğitim verilen köy okulunda o günden bugüne eğitim verilmiyor ve okul boş olduğu için ailelerden biri de buraya yerleştirildi. Soğuk kış günlerinde eşi , oğlu, gelini ve 4 torunuyla birlikte köy okulunda kalan Davut Gümüş'ün tek isteği o günleri birdaha yaşamamak.

23780

Bu sırada yine devreye giren Kayakam Nuriz Gezici, 4'ü çocuk 8 kişiden oluşan aileye de ev yapılacağını ve her türlü konuda da kendilerine destek olacaklarını söyledi. Gezici ayrıca ailenin Eskişehir Üniversitesi'nde okuyan ve pilot olmak isteyen çocukları Ramazan Gümüş içinde ekonomik destek sağlandığını sözlerine ekledi. Bu sırada mikrofon uzattığımız evin en büyük çocuğu 6 yaşındaki Aslı utandığı için konuşmadı. Ancak Aslı'nın kardeşi olan 4 yaşındaki Cansu için o günleri hatırlamak o kadar kolay olmadı.

23781

Cansu ençok iki şeye üzüldü. Biri onun çok sevdiği hayvanlarının ahırda yanması, bir diğeri ise evinde keyifle izlediği televizyonun yanmasıydı. İşte bu sırada Kaymakam yine devreye girdi ve küçük Aslı'ya büyük bir televizyon sözü verdi. Aslının babannesi Azime Gümüş ise yangının üzerinden 25 gün geçmesine rağmen bir kez bile yangının çıktığı yere gitmediğini söyledi. Ellerindeki heryeşi yangında kaybettiklerini söyleyen Azime Gümüş, okulda yaşamanın kolay olmadığını söyleyerek, “insanın kendi evi gibisi yok” dedi. Olan biteni Öncü mikrofonlarına anlatan Azime Gümüş ağlamamak için kendini zor tuttu. Yangında evlerini kaybeden Sefer Karadere ve eşi ise Düzce'de bulunan evlerine taşındı. Bugün aileleri ziyaret ederek herzaman onların anlarında olduğunu hissettiren ilçenin 7,5 aylık Kaymakamı Nuri Gezici, ailelerin mağdur olmaması için elinden gelen desteği veriyor.

23782

Haber; Ş. ÇAKIR