Düzce Valiliği İl Koordinasyon Kurulu 2. Dönem Toplantısı Düzce Vali Yardımcısı Hasan Bağcı’nın başkanlık ettiği toplantıya, bölge müdürleri, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, il müdürleri ve sivil topum kuruluşu temsilcileri katıldı. Akçakoca Kaymakamı Mehmet Özer, ilçedeki köylerde yaşana su ve yol problemlerine ilişkin bölge müdürlüğünün temsilcilerine sitemde bulundu.

Özer: “30 kilometre aşağısında yaşayanların su içmesi mümkün ama köyde su yok”

Düzce’de turizmin gözbebeği ilçe konumunda olan Akçakoca’nın su sorununu çözmek amacıyla yapılan Sarıyayla Barajı’nın yapıldığı köyde neden olduğu soruna değinen Kaymakam Özer, konuyla ilgili yaşananları DSİ 5.Bölge Müdürü Mahmut Dündar’a aktardı. Özer, “Barajda su tutma işlemi başladı. Barajın yanında bulunan Sarıyayla Köyü’nün içme suyu kaynak barajın su toplama havzasında kaldığı için kullanılamaz duruma geldi. Köyün yanında bir baraj var. Barajın 30 kilometre aşağısında yaşayanların su içmesi mümkün ama köyde su yok. Oradaki işin bitmiş olması problemi ne kadar çözecek bilemiyorum. Köyde şuan su yok. Bu tür planlamalar içerisinde yaşanan durum, karşılaşılan bir durum mudur? Ya da biz kaymakamlık olarak müracaat etmekte mi geç kaldık?” dedi.

Dündar: “Bize gelen müracaat yok”

DSİ 5. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, Akçakoca Kaymakamı Mehmet Özer’in köylülerle ilgili olarak dile getirdiği sorunla alakalı kendilerine ulaşan bir şikayet olmadığı açıklamasını yaptı. Dündar konuya ek olarak “Sarıyayla Köyü’nün su kaynağı baraj içerisinde kalmıyor. Kaynak köyün içerisinde kalıyor. Talep edilen konu, kendi kaynaklarından gelen hattın dolaşımdan dolayı etkilemesinden kaynaklanıyor.” açıklamasında bulundu.

Özer: “3 köy ciddi anlamda mağdur”

Akçakoca Kaymakamı Mehmet Özer, karayolları noktasında yaşanan sıkıntılar için de konuştu. 4. Bölge Müdür Yardımcısı Rıza Mucuk’a yönelik “Melenağzı-Akçakoca yolunda müteahhidimiz çalışıyor. Orada müteahhide gösterdiğimiz ocak yeri Karatavuk-Hemşin-Yenice Hattı üzerindedir. Yaklaşık iki yıldır buradan malzeme çekilmesinden dolayı o bölgede bulunan köylerde yaşayan vatandaşlarımız ciddi mağduriyet içerisindedir. İl Özel İdare ile ilgili müteahhit firma arasında yapılan bir protokol var. Bu protokol çerçevesinde yolun bozulan 8 kilometrelik kısmının yaptırılması protokole bağlandı. Henüz iş ve işlemler bitmediği için müteahhit firmanın bir çalışma yapmadığını görüyoruz. Kış mevsimini geride bıraktık, ortam ciddi manada olumsuz bir haldedir. Firmanızın da henüz işe başlamadığını görüyoruz. Fındık sezonu açıldı. Bu protokol karayollarını bağlayan bir protokol değil çünkü sizle yapılan bir protokol değil. Bu hassasiyetin sorgulanmasını talep ediyoruz. Aksi takdirde bizim 8 kilometrelik yolu İl Özel İdaresi ve Kaymakamlık bütçesiyle yaptırabilmemiz mümkün olamayacak. İki yıllık bir tolerans bu işin sonuna doğru gidiyor gibi geliyor.” şeklinde konuştu.

Mucuk: “Müteahhide baskı yaparız”

Karayolları 4.Bölge Müdür Yardımcısı Mucuk, Kaymakam Özer’e müteahhide bu konuda işi yapması için baskı yapabileceklerini ifade etti.

Haber:Y.SEVER