Sosyal Yardımlaşma Vakfı aracılığı ile vatandaşlara yardım elini uzatan Yığılca Kaymaka'mı Nuri Gezici, yaptığı bu çalışmalarla beğeni toplamaya devam ediyor. Son olarak yaptığı "Yanlız Değilsiniz" projesiyle öksüz ve yetim çocukların isteklerini yerine getirmiş, içlerinde bir çoğu Düzce'yi görmeyen çocukları şehir merkezine getirerek bir gün boyunca eğlendirmişti.

Kaymakam Nuri Gezici'nin yaptığı projelerden biri ve en önemli olanı eğitimle ilgili olandı. Kaymakam'ın "Yığılca Okuyor" projesi de geçtiğimiz günlerde hayata geçti. İlçede bulunan öğretmen evi restore edilerek dershaneye çevirildi ve gönüllü öğretmenler tarafından öğrencilere ücretsiz eğitim veriliyor. Kalem, silgi, defter ve kitap gibi masraflar ise kaymakamlık tarafından karşılanıyor.

"Yığılca Okuyor" projesi bununlada sınırlı değil. Kaymakam Nuri Gezici Düzce-Yığılca seferlerini çeken minibüslerin herk koltuğuna bir kitap koydurarak, yolcuların da kitap okumalarını sağlıyor. Yapılan bu proje ise vatandaşlardan büyük ilgi topluyor. Yığılca seferini çeken minibüslerde artık müzik çalmıyor. Bunun yerine vatandaşlar kitap okuyor. Şehirler arası otobüs terminalindeki Yığılca yazıhanesinde de "Yığılca Okuyor" yazısını görmek mümkün.

Yığılca Kaymakamı Nuri Gezici yaptığı projeleri Öncü TV mikrofonlarına anlatarak, önümüzdeki günlerde yeni projelerinin de olduğunu söyledi. Yığılcalı öğrencilerin velilerinden minibüs şoförlerine kadar bütün Yığılca halkı, Kaymakam tarafından başlatılan projelerden oldukça memnun.

Haber, Ş. ÇAKIR