10 Ocak İdareciler Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 81 ilden gelen kaymakamları Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırladı.

Suriyeli ve Iraklılar'a vatandaşlık verilmesi için çalışma yürütülüyor

Düzce'den de kaymakamların katıldığı toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin içeride ve dışarıda çok büyük bir saldırı altında olduğunu belirterek, "Bu saldırı zayıf bir ülke olduğumuzdan olmuyor, güçlü bir ülke olduğumuz için saldırıyorlar. Bugün ülkemiz sınırları içinde 3 milyonun üzerinde Suriyeli ve Iraklı'yı misafir ediyoruz. Elbette sıkıntılar yaşanıyor. Ama bunlar üstesinden gelinemeyecek konular değildir. İçişleri Bakanlığı bu insanlara vatandaşlık vermek için çalışmalar yürütüyor." dedi.

"Kendi topraklarımızda refahı temin edemezsek..."

Düne kadar DEAŞ'la mücadeleyi ilk sıraya koyan ülkelerin bugün neredeyse DEAŞ'ı himaye altına alacak duruma geldiğini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: "Türkiye tüm bu kaos içerisinde hem kendisi hem de kardeşleri için en iyisini yapmaya çabalıyor. Uluslararası alanda ve sınırlarımız dışında verdiğimiz mücadelenin başarısının birinci şartı ülkemizin içinde huzuru, güveni ve refahı sağlamaktır. Terör örgütlerini adeta vardiya usülü ülkemizde eylem yapmaya teşvik edenler bunların olmamasını istiyor. Eğer biz kendi topraklarımızda refahı temin edemezsek dışarıda lafımızın bir anlamı kalmaz."

"Muhtarları asla ihmal etmeyiniz"

"Türkiye olarak güçlü olmak zorundayız." diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sizlerin normal zamanlardaki görevleri rutin kavramı içinde ifade edilebilir, yaşadığımız dönem rutin dönem değildir, olağanüstü bir dönemdir. Bugün Türkiye yeni bir İstiklal ve istikbal mücadelesi vermektedir. Öyleyse çalışmalarınızı da bu olağanüstü hale mütenasip bir şekilde yürütmek durumundayız. Hiçbir terör örgütüne karşı en küçük bir müsamaha göstermeyeceğiz. Emriniz altındaki muhtarlarla çok iyi diyalog kurunuz. Muhtarları asla ihmal etmeyiniz. Muhtarlar sizin için adeta uç beyidir. Onlar kendi bölgelerini sokak sokak bilir. Güvenlik güçlerimizin teröristleri yakalamak konusundaki çabaları çok iyi biliyorum. Aradan kaçan bir tane terörist bile amacına ulaştığında bunun çok acı sonuçları ortaya çıkıyor. Bunun için siz mülki idare amirlerimizin meseleye çok daha sıkı sarılması, takip etmesi gerekiyor. FETÖ ve diğerlerine karşı dikkatli olmalıyız." dedi.

Kaymakamlara uyarılar...

Konuşmasını kaymakamlara uyarı ve tavsiyelerde bulunarak sürdüren Erdoğan, şöyle konuştu: "Milli seferberlik çağrımın en baştaki muhatapları sizlersiniz. Milli seferberliğin en önemli uygulayıcıları olarak alandasınız.Yeri geldiği zaman icabında kömür ihtiyacı olan var, sizler şoförün yanına oturmalısınız. Onunla birlikte kömüre ihtiyacı olanlara kamyonla, kamyonetle kömürü bizzat kendiniz getirip teslim etmelisiniz. Gıda ihtiyacı olanların o ihtiyacını bizzat teslim etmelisiniz. Bununla adeta sizler Hz. Ömer misali o kapıları çalıp, "Duydum ki kömür ihtiyacınız var, kömürünüzü getirdim.", "Duydum ki çocukların giyecek ihtiyacı var, giysi getirdim, gıda getirdim." demelisiniz. Türkiye'de işte bu idareci profilini ortaya koymalısınız siz değerli kardeşlerim."

"Benim için el, göz, kulak, ayak sizsiniz"

"Vatandaşlarımızın kendilerini sahipsiz hissetmemeleri çok önemlidir." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Tayyip Erdoğan için el, göz, kulak, ayak sizsiniz. Başbakanımız için sizsiniz. Bakanımız için sizsiniz. Siz varsanız bizim ayağımız, gözümüz var. Siz yoksanız orada biz olmayız. 80 milyonluk, yurtdışındakileri de sayarsak 83 milyonluk bir Türkiye'yiz artık. Eğer biz insanımıza sahip çıkarsak onlar terör mücadelesinde, 15 Temmuz'da bizim yanımızda yer alacaklardır. Şayet insanı küstürürsek diğer mücadelelerimizi kazanamayız. Sizin bir eksiğiniz neyse bunları anında Bakanlığımıza bildirmelisiniz. Anında gideririz. Bu ülkede "yok" yoktur. 14 yıl önce belki vardı ama şimdi böyle bir sıkıntı yoktur. Evelallah bu sorunların hepsini çözeriz, yeter ki iletişimi iyi kuralım. Şehit ve gazi yakınlarımıza özel önem vermeliyiz. Bu vatandaşlarımızdan birinin bile gönlünün kırılmasına rıza gösteremem. Bunu sizden Allah için istiyorum.Kollarını sıvayıp işin içine giren her idareci benim yol arkadaşımdır, bu kadar açık söylüyorum. Niyet hayr, akıbet hayr derler. Siz hayırlı bir niyetle çıkarsanız, kendinize destek olacak çok kişi ve kurum bulursunuz. Hiç endişe etmeyin."